Kinderboekenweek 2020
Kinderboekenweek, Leesbevordering

Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar zal de Kinderboekenweek gehouden worden van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Op deze pagina vind je informatie over deze Kinderboekenweek en deze pagina zal ik de komende maanden ook blijven aanvullen.

Een stukje achtergrondinformatie

Sinds 1955 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerend evenement waarin het (Nederlandse) kinderboek gepromoot wordt. De Kinderboekenweek duurt tien dagen en tijdens deze dagen geven deelnemende boekwinkels het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Het Kinderboekenweekgeschenk is een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Kinderboekenweek 2020 – En toen?

Dit jaar wordt de 66ste Kinderboekenweek gehouden van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Het thema van de komende Kinderboekenweek is: ‘En toen?‘, waarin we de geschiedenis tot leven gaan brengen en de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweek 2020

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 66ste Kinderboekenweek. Dit geschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2020

Auteur en tevens illustrator Mylo Freeman zal het prentenboek van de Kinderboekenweek maken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

En verder…

Voor het eerst in 25 jaar doet de brancheorganisatie voor het christelijke boek (BCB) mee met de Kinderboekenweek. Door de samenwerking krijgt de Kinderboekenweek en daarmee het kinderboek nog meer aandacht.

Net als de afgelopen negen jaar, zal Kinderen voor Kinderen bij het thema van de Kinderboekenweek weer een passend lied uitbrengen, dit lied zal tevens de titelsong worden van het gelijknamige nieuwe album.

Kerntitels Kinderboekenweek 2019

Elk jaar wordt er door het CPNB een lijst samengesteld van twintig kinderboeken die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. De boeken zijn ingedeeld op groepen van de basisschool.

Zodra de kerntitels bekend zijn, zal ik deze ook hier weer met jullie delen. Bij elke kerntitel zal ik een recensie schrijven en verwerkingsideeën bedenken.

Boekrecensies op jufbeau.com

Komende periode zal ik aan de slag gaan met het schrijven van boekrecensies van boeken die passen binnen het thema van de Kinderboekenweek. De recensies zal ik hieronder linken:

  • Alleen Beer mocht mee – Vivian den Hollander (klik)
  • Alles komt goed, altijd – Kathleen Vereecken (klik)
  • Dat is snel! – Arend van Dam (klik)
  • De reis van Yarim – Hans Hagen (klik)
  • Kinderen met een ster – Martine Letterie (klik)
  • Verboden te vliegen – Martine Letterie (klik)

Als je deze pagina bekijkt, zie je een overzicht van alle berichten die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2020. De komende periode wordt dit overzicht steeds verder aangevuld.