Non-fictie boeken, Recensies

Er was misschien eens

Er was misschien eens

Er was misschien eens een tijd waarin nog geen elektriciteit bestond. Er waren geen gloeilampen, er was geen televisie en er ging geen lampje aan als je de koelkast opendeed. Want die bestond nog niet. Licht maken kon alleen met vuur, kaarsen of olielampen. Het was een donkere tijd.
– Uit: ‘Er was misschien eens

Er was misschien eens een man die een vliegtuig at.
En een poes die postbode werd.
En een ridder die friet uitvond.
Of misschien… ook helemaal niet.

Er was misschien eens‘ is een boek met twintig verhalen die misschien ooit echt gebeurd zijn, maar misschien ook helemaal niet. Het is ook een spel dat je doet raden: is het verhaal waargebeurd of compleet verzonnen? Sla de pagina om en ontdek de waarheid!

Wat vind ik van dit boek?

Wat is ‘Er was misschien eens‘ een ontzettend leuk boek! Zoals hierboven al geschreven is, bestaat dit boek uit twintig verhalen. Het mooie aan deze verhalen is dat ze een heel prettige lengte hebben om te lezen. Als je de bladzijde omslaat, kom je te weten of het verhaal waargebeurd is of niet. Daarbij staat ook altijd nog meer informatie over het verhaal en leuke weetjes en feitjes. De illustraties uit het boek passen bij de verhalen die verteld worden. Ook staat er bij elk weetje een kleine, bijpassende illustratie.

Er was misschien eens‘ is erg geschikt om als voorleesboek te gebruiken. Hierbij kan ik mij al helemaal voorstellen dat ik eerst een verhaal voorlees aan de klas en dat de kinderen dan bedenken of het verhaal waargebeurd is of niet en waarom. Vervolgens komen we er met elkaar achter en lees ik de informatie hierover ook nog aan ze voor.
Natuurlijk is dit boek ook heel goed te gebruiken als zelfleesboek. Hierbij raad ik het boek aan aan kinderen vanaf 10 jaar.

Er was misschien eens‘ past bij de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen?’. Wil je meer weten over de Kinderboekenweek? Kijk dan op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Er was misschien eens
Auteur: Kamiel de Bruyne
Illustrator: Yarne Daeren
Uitgever: Van Halewyck
Prijs: € 17,50

Het boek ‘Er was misschien eens‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Halewyck, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.