Fictieboeken, Recensies

Onweer & Tien dagen in een gestolen auto

Onweer & Tien dagen in een gestolen auto

Het meisje was even stil terwijl ze naar het telefoongesprek luisterde.
‘Fabio is beroemd omdat hij heel streng is,’ fluisterde ze toen. ‘Streng tegen de maffia bedoel ik. Dat vindt de maffia vast maar niks en daarom hebben ze vast die bom in zijn auto gestopt.’

– Uit: ‘Onweer & Tien dagen in een gestolen auto

Onweer
Flo (13) helpt in de zomervakantie haar oom en tante in hun Italiaanse hotel. De vakantie neemt een onverwachte wending als er vlak voor het hotel een auto ontploft. Flo gaat samen met de Nederlandse Raf, een arrogant fotomodel van vijftien, en zijn zusje Larissa, een wonderlijk meisje van elf, op zoek naar de dader. Maar in het land van de maffia is dat niet zonder gevaar.

Tien dagen in een gestolen auto
De 12-jarige Camilla wordt meegesleept op een verboden tocht naar het hoge noorden van Zweden. Een roadtrip in een Saab 96 cabriolet met een jongen van zestien aan het stuur, zijn dromerige broertje van dertien ernaast en een onbekende krijsende baby op de achterbank. Waar zijn de twee broers zo bang voor, en wie heeft hun vader ontvoerd?

Auteur Anna Woltz is ook bekend van ‘Naar de wolven‘ en ‘Haaientanden‘.

Wat vind ik van dit boek?

Zowel ‘Onweer‘ als in ‘Tien dagen in een gestolen auto‘ is een spannend verhaal waarin de hoofdpersonages een avontuur beleven. In beide boeken zit een zekere opbouw naar het hoogtepunt van het verhaal. Het zijn boeken die je het liefst in een ruk uit wilt lezen, maar eigenlijk ook weer niet, omdat het dan voorbij is.

Wat mij opvalt aan de boeken van Anna Woltz is dat de hoofdpersoon in elk boek steeds een soort boos/opstandig is. In ‘Onweer‘ is dat Flo, in ‘Tien dagen in een gestolen auto‘ is dat Camilla en in ‘Haaientanden‘ is dat Atlanta. Ik ben erg benieuwd of dat in andere boeken van Anna Woltz ook zo gaat zijn.

Onweer & Tien dagen in een gestolen auto‘ is een aanrader als je houdt van spannende verhalen op een zonnige locatie. Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar.

Praktische informatie

Titel: Onweer & Tien dagen in een gestolen auto
Auteur: Anna Woltz
Uitgever: Querido
Prijs: € 13,50

Het boek ‘Onweer & Tien dagen in een gestolen auto‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.