Over mij

Juf Beau - juf met een kinderboekenhart

Mijn naam is Beau, juf in het basisonderwijs in Rotterdam.

Deze juf is gek op het lezen van (kinder)boeken en is van mening dat er voor elke leerling een geschikt boek moet zijn. Om mijn leerlingen goed te kunnen adviseren, lees ik zelf ook veel kinderboeken. Hoe kan ik mijn leerlingen anders een goed boek aanraden?

Zoals ik net al schreef, ben ik gek op het lezen van boeken. Deze leesgekte zit er al van kleins af aan in. Tijdens vakanties ging er vaak een aparte tas vol met boeken mee en in de auto bij mijn ouders werd er op elk leeg plekje nog wel een boek gestopt. Inmiddels gaat er in de vakanties nog vaak een boek per dag doorheen en ook in mijn normale werkweken lees ik dagelijks.

Wil je meer over mij als leerkracht weten? Lees dan deze leerkracht-tag!

Over mijn werk
In maart 2016 ben ik afgestudeerd van het Instituut Theo Thijssen in Utrecht. Ik heb mij gespecialiseerd in het oudere kind (de bovenbouw) en heb in mijn laatste jaar de minor gevolgd over dyslexie. De maand voor mijn afstuderen kreeg ik een baan aangeboden op de school waar ik nu nog steeds met heel veel plezier werk. De eerste periode heb ik voor veel verschillende groepen gestaan, van groep 1 tot en met 8. Sinds schooljaar 2017-2018 heb ik fulltime mijn eigen groep.
Daarnaast heb ik in 2018 de opleiding tot leescoördinator gevolgd en ben ik binnen de school waar ik werk het aanspreekpunt bij vragen over kinderboeken en heb ik regelmatig contact met de medewerkers van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.
In het schooljaar 2019-2020 heb ik de post-hbo opleiding tot taalcoördinator gevolg en deze met succes afgerond. Inmiddels heb ik al enkele studiemomenten voor mijn team mogen organiseren op het gebied van begrijpend lezen en spellingonderwijs.

Wat kun je op deze blog verwachten?
Op deze blog wil ik reviews met jullie delen van kinderboeken die ik gelezen heb. Dit gaat om recente kinderboeken, maar ook om kinderboeken die al iets eerder verschenen zijn.