Fictieboeken, Recensies

Dagboek van een Muts – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven

Soms vraag ik me af of mijn moeder HERSENDOOD is. Soms weet ik het zeker.

Zoals vandaag.

De ellende begon vanmorgen toen ik vroeg of ik zo’n coole nieuwe iPhone mocht die echt alles kan. Volgens mij is zo’n telefoon namelijk net zo noodzakelijk als zuurstof.

Maar goed, toen mama terugkwam van het winkelen met een speciaal terug-naar-school-cadeautje voor mij, wist ik vrij zeker wat het was.

IMG_3059

Bovenstaande quotes komen uit het eerste hoofdstuk van Dagboek van een Muts – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven. Dagboek van een Muts gaat over het leven van Nikki. Nikki gaat naar een nieuwe school en zij is er van overtuigd dat een coole smartphone daar écht bij hoort. Haar moeder vindt dat de beste overlevingsstrategie op een nieuwe school het communiceren van gedachten en gevoelens is. Maar of Nikki en haar moeder hier nou allebei een smartphone bij in gedachten hebben…

In dit boek lees je hoe het Nikki op haar nieuwe school vergaat. Je leest over MPM-groepjes (Mooie Populaire Meisjes), over het maken van vrienden, verliefdheid en er bij willen horen.

Wat vind ik van dit boek?
Toen ik begon met het lezen van dit boek, deed het mij denken aan de boeken van Het leven van een Loser maar dan voor meisjes. Waar het in Het leven van een Loser om de belevenissen van een jongen op de middelbare school gaat, gaat het in Dagboek van een Muts over belevenissen van een meisje op een nieuwe school. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit boek leuker vond om te lezen dan Het leven van een Loser, misschien omdat ik zelf ook een meisje ben?
In dit boek is er steeds weer de afwisseling tussen geschreven tekst en plaatjes, want Dagboek van een Muts is net zoals Het leven van een Loser een graphic novel.

IMG_3060

Wat ik storend vond tijdens het lezen was dat er regelmatig zinnen of woorden in hoofdletters werden geschreven. Ik snap dat deze woorden/zinnen overdreven bedoeld zijn, maar halverwege het boek gingen al die hoofdletters wel vervelen.
Verder is het vooral een leuk boek met humor en ik kan mij goed voorstellen dat meiden dit boek graag lezen. Na de vakantie ga ik dit boek ook zeker een plekje geven in mijn klassenbibliotheek.
Ik kan dit boek aanraden aan kinderen vanaf negen of tien jaar.

Dagboek van een muts bestaat inmiddels uit dertien delen. De boeken van deze serie worden uitgegeven door Uitgeverij De Fontein en is in de boekhandels nu tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 5,00. Dit boek kocht ik bij een vestiging van de Bruna in Rotterdam.

Titel: Dagboek van een Muts – Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Auteur: Rachel Renée Russell
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Prijs: normaal: € 14,99 nu tijdelijk: € 5,00