Fictieboeken, Leren lezen, Recensies

Zepie

Zepie

‘Waar ben ik!?’ riep Zepie uit.
Hij probeerde te gaan staan.
Dat ging maar net, want hij was nog steeds duizelig.

De rat keek op. ‘Waarbennik, welkom in programma Twee.’
– Uit: ‘Zepie

Zepie is op de vlucht voor een meisje. Daarom verstopt hij zich in de grootste wasmachine van zijn vaders wasserette. Hij doet het deurtje dicht – KLIK – en dan gebeurt er iets geks: de wasmachine begint zomaar te draaien! Al gauw weet hij niet meer wat boven en onder is. Als het draaien eindelijk stopt, wordt Zepie opgewacht door een rat in een zwembroek. Waar is hij terechtgekomen?

Wat vind ik van dit boek?

Zepie’ is weer een nieuw boek in de Tijgerlezen-reeks van uitgeverij Querido. Deze reeks is ontwikkeld voor beginnende lezers. De boeken zijn altijd spannend of grappig en hebben veel illustraties. 

Toen ik het boek ‘Zepie’ ontving, werd ik gelijk enthousiast: een mooie illustratie van Georgië Overwater op de voorkant en geschreven door één van mijn lievelingsauteurs: Janneke Schotveld. Zou dit boek kunnen voldoen aan mijn verwachtingen?

Eenmaal begonnen aan het boek heb ik deze in één ruk uitgelezen. Het verhaal in ‘Zepie’ bevat een hoop humor, maar ook een herkenbare situatie. Hoeveel kinderen raken er niet in de war van verliefde gevoelens of het idee dat er iemand verliefd op hem/haar is? In dit boek leer je drie wijze lessen om hier mee om te gaan én het hoofd te bieden aan wiebelbenen, blubberhersenen en een kriebelbuiken. 

Het boek ‘Zepie’ is geschikt voor kinderen die de leesvaardigheid onder de knie hebben. Het is prettig dat het lettertype wat groter is en de zinnen niet te lang zijn. Daarnaast bevat er boek veel illustraties die de tekst ondersteunen. Je kunt ‘Zepie’ ook goed gebruiken als voorleesboek voor in de klas of voor thuis. 

Praktische informatie

Titel: Zepie
Auteur: Janneke Schotveld
Illustrator: Georgien Overwater
Uitgever: Querido
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Zepie‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Zepie”

Reacties zijn gesloten.