Fictieboeken, Leren lezen, Recensies

Dat is snel!

Dat is snel!

Albert kijkt naar de kaarten.
Ze liggen op de grond.
Iets wat valt, valt altijd omlaag.
Waarom niet omhoog?
Is er een kracht die hij niet ziet?
Een kracht die aan de kaarten trekt?
Of een kracht die op de kaarten duwt?

– uit: ‘Dat is snel!

Dat is snel!‘ is een verzamelbundel van drie eerder uitgebrachte boeken van Arend van Dam: De droom van Albert, Anton en de spin en De wagen van Spijker. In kindertaal wordt het verhaal van Albert Einstein, Anton Fokker en de gebroeders Spyker beschreven..

Wat vind ik van dit boek?

Dat is snel!‘ is een boek uit de ‘Zelf lezen over Lang geleden…’-serie van Arend van Dam. In deze serie wordt de geschiedenis van belangrijke personen in kindertaal beschreven. Doordat het verhaal in kindertaal geschreven is, is het verhaal heel begrijpelijk en leest het lekker weg.

Dit boek kan al vanaf groep 3 als voorleesboek gebruikt worden. Om het boek als zelfleesboek te gebruiken heeft de lezer het liefst een leesniveau van, minstens, midden groep vier. Dit leesniveau is nodig om de moeilijkere woorden in het boek goed te kunnen lezen. Daarnaast is dit boek ook prima voor groep 5 en 6 nog te gebruiken.

Praktische informatie

Titel: Dat is snel!
Auteur: Arend van Dam
Illustraties: Alex de Wolf
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,50

Het boek ‘Dat is snel!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Dat is snel!‘ gaat over vervoersmiddelen, daarom sluit dit boek goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.