Prentenboeken, Recensies

De sneeuwman en de sneeuwhond

Wat vreemd! Billy begreep dat er voor hem een andere jongen in het huis moest hebben gewoond. Een jongen die een verbazingwekkend mooie sneeuwman had gemaakt.
Dat ga ik ook doen, dacht Billy. Ik maak er precies zo een!
– Uit: ‘De sneeuwman en de sneeuwhond

Op een koude dag maakt Billy een sneeuwman en een sneeuwhond. Midden in de nacht komen ze tot leven en nemen Billy mee op een adembenemend en magisch avontuur.

Dertig jaar na dato verschijnt ‘De sneeuwman en de sneeuwhond‘, het succesvolle vervolg op de klassieker ‘De sneeuwman‘.

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Sinds 1978 verovert ‘De sneeuwman‘ van Raymond Briggs vele (kinder)harten. Het originele prentenboek vertelt aan de hand van schitterende tekeningen, zonder tekst, het verhaal van een jongen dat een sneeuwman maakt die op een nacht tot leven komt.

De sneeuwman en de sneeuwhond‘ is het vervolg op dit prentenboek. Alleen bevat deze uitgave wel tekst en iets andere illustraties. De illustraties stralen warmte uit en nemen je mee in het avontuur van Billy, de sneeuwman en de sneeuwhond. Het prentenboek is geschikt om voor te lezen aan zowel heel jonge kinderen als iets oudere kinderen. Het is een boek wat je jaar op jaar uit de kast blijft pakken.

Praktische informatie

Titel: De sneeuwman en de sneeuwhond
Auteur: Raymond Briggs
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 13,99

Het boek ‘De sneeuwman en de sneeuwhond‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.