Doe- en zoekboeken, Gastblogger Balou, Non-fictie boeken, Recensies

Het atelier van Flora

Het atelier van Flora

Ik ben Flora. Flora betekent ‘bloem’ – is dat niet leuk? Misschien ben ik zo genoemd omdat ze toen al dachten dat ik graag buiten zou zijn. Vooral wanneer de zon schijnt, maar ook als het waait of als het voor het eerst gaat vriezen. 
– Uit: ‘Het atelier van Flora’

Wie vindt het nou niet leuk: dingen zoeken in het bos of op het strand? In dit boek laat Flora zien wat zij allemaal vindt in de natuur, en -nog veel leuker- wat je er volgens mee kunt maken. 

Wat vind ik van dit boek?

‘Het atelier van Flora’ is een combinatie van twee soorten boeken namelijk een informatieboek en een knutselboek. 

Het zou niet mijn eerste keus zijn als ik in de boekenwinkel sta. Na het boek goed te hebben bekeken is het een leuk, mooi en bruikbaar boek in de onderbouw op school. Het is een boek dat je kan voornamelijk tijdens de herfst kan gebruiken in de klas. 

De illustratie op de voorkant laat je wegdromen in een mooie natuurlijke omgeving. Het is een boek vol informatie over bloemen, planten, bladeren, zaden en vruchten. Bij elke knutselactiviteit staat beschrijven welke materialen je erbij nodig hebt.  Je krijgt veel suggesties, bijvoorbeeld wat je kan doen met een dennenappel. 

De knutselactiviteiten uit ‘Het atelier van Flora’ zijn voor jong en oud. De jongste knutselaars hebben wel hulp en begeleiding nodig van een ouder persoon. De opdrachten zijn namelijk beschreven in teksten en niet in een stappenschema voor jongere kinderen.

Lesidee bij ‘Het atelier van Flora’

Ga naar buiten met de klas op zoek naar mooie natuur vondsten waarmee je kan gaan knutselen in de klas. 

In de herfst maak je een mooie boswandeling.
In de winter versier je het plein met voedsel voor de vogels.
In de lente trek je er op uit voor mooie bloemen om die te laten drogen.
In de zomer ga je naar het strand en ga je strandjutten. 

Tip voor in de klas: Maak een mooie natuurwerkplaats waar de leerlingen zelf kunnen ontdekken wat ze kunnen maken van de vondsten uit de natuur. 

Veel plezier!

Praktische informatie

Titel: Het atelier van Flora
Auteur: Kristina Digman
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren
Prijs: € 14,95

Het boek ‘Het atelier van Flora’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

3 gedachten over “Het atelier van Flora”

Reacties zijn gesloten.