Non-fictie boeken, Recensies

Het geheime leven van dieren

Het geheime leven van dieren

Om dieren te bekijken hoef je niet naar de dierentuin. Kleine dieren vind je overal: mieren die bloemen zaaien, slakken die alleen bij nat weer naar buiten durven, of muggenlarven die in een regenton wonen. Er zijn veel interessante dieren die je in je eigen omgeving kunt ontdekken.
– Uit: ‘Het geheime leven van dieren’

Iedereen weet wat een rups is, of een vos, of een eekhoorn. Maar niet iedereen weet dat deze ‘doodgewone’ dieren vaak een verrassend leven leiden. Dit boek neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht door bos, park, sloot en veld. En je kunt zelfs op safari in de achtertuin, of gewoon bij jou in de straat. Want ook daar is genoeg te ontdekken.

Wat vind ik van dit boek?

‘Het geheime leven van dieren’ is een informatieboek over dieren die in je directe omgeving kunt vinden. Het boek staat vol informatie, proefjes, weetjes, quizvragen en foto’s. Wat erg prettig is, is dat het boek in meerdere hoofdstukken is opgedeeld. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdstukken over wat dieren eten, de taal die ze spreken, dierenbaby’s, dierengevoelens en dieren in gevaar.

Wat het lezen voor kinderen fijn maakt, is dat het gebruikte lettertype wat groter is dan gemiddeld en de hoofdstukken worden opgedeeld in subhoofdstukken waar dan steeds weer alinea’s inzitten die worden afgesloten met een duidelijke witregel. Daarnaast is het voor de kinderen natuurlijk erg leuk om de proefjes uit te voeren en de quizvragen te beantwoorden.

‘Het geheime leven van dieren’ is een boek dat ik uitermate geschikt vind voor échte buitenkinderen die ervan houden om in de grond te wroeten en voor kinderen die interesse hebben in de dieren en de wereld om zich heen.

‘Het geheime leven van dieren’ is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. Ben je op zoek naar een natuurboek voor jongere kinderen? Kijk dan eens naar ‘Het atelier van Flora’.

Praktische informatie

Titel: Het geheime leven van dieren
Auteur: Peter Wohlleben
Uitgever: Ploegsma (klik hier voor meer informatie over dit boek)
Prijs: € 20,99

Helaas is dit boek tijdelijk niet leverbaar

Het boek ‘Het geheime leven van dieren’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Het geheime leven van dieren”

Reacties zijn gesloten.