Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wil
Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement. Komend jaar zal de Kinderboekenweek gehouden worden van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober. Op deze pagina vind je informatie over deze Kinderboekenweek en deze pagina zal ik de komende maanden ook blijven aanvullen.

Een stukje achtergrondinformatie

Sinds 1955 is de Kinderboekenweek een jaarlijks terugkerend evenement waarin het (Nederlandse) kinderboek gepromoot wordt. De Kinderboekenweek duurt tien dagen en tijdens deze dagen geven deelnemende boekwinkels het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Het Kinderboekenweekgeschenk is een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil

Dit jaar wordt de 67ste Kinderboekenweek gehouden van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober. Het thema van de komende Kinderboekenweek is: ‘Worden wat je wil’, waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en ze alvast kunnen dromen over later.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Kinderboekenweekgeschenk

Bette Westera
Kinderboekenweek 2021 - Worden wat je wil

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek. Dit geschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de (kinder)boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.

Tiril en de toverdrank

Dit jaar zal ‘Tiril en de toverdrank‘ het Kinderboekenweekgeschenk zijn. Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenleer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Mark Janssen 
Kinderboekenweek 2021 - Worden wat je wil

Auteur en tevens illustrator Mark Janssen zal het prentenboek van de Kinderboekenweek maken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Dromer

De titel van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021 zal ‘Dromer’ zijn. In dit boek is Aron op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld. En dan heb je de Dromers.

En verder…

Voor het eerst in 25 jaar doet de brancheorganisatie voor het christelijke boek (BCB) mee met de Kinderboekenweek. Door de samenwerking krijgt de Kinderboekenweek en daarmee het kinderboek nog meer aandacht.

Net als de afgelopen tien jaar, zal Kinderen voor Kinderen bij het thema van de Kinderboekenweek weer een passend lied uitbrengen, dit lied zal tevens de titelsong worden van het gelijknamige nieuwe album.

Kerntitels Kinderboekenweek 2021

Elk jaar wordt er door het CPNB een lijst samengesteld van twintig kinderboeken die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. De boeken zijn ingedeeld op groepen van de basisschool.

Zodra de kerntitels bekend zijn, zal ik deze ook hier weer met jullie delen. Bij elke kerntitel zal ik een recensie schrijven en verwerkingsideeën bedenken.

Boekrecensies op jufbeau.com

Komende periode zal ik aan de slag gaan met het schrijven van boekrecensies van boeken die passen binnen het thema van de Kinderboekenweek. De recensies zal ik hieronder met jullie delen:

Als je deze pagina bekijkt, zie je een overzicht van alle berichten die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2021. De komende periode wordt dit overzicht steeds verder aangevuld.

2 gedachten over “Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil”

Reacties zijn gesloten.