Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg

De zon gaat onder, 
Straks zien we de maan.
Wie is er klaar om naar bed te gaan?
– Uit: ‘Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg’

De zon gaat onder en straks komt de maan. Allerlei dieren, zoals de krekel, moeder eend en haar kleintjes en ook Rupsje Nooitgenoeg, gaan heerlijk slapen. Behalve de uilen, want die houden de wacht. 

In kinderboekenland is Rupsje Nooitgenoeg een heus begrip. Dit rupsje is onder andere bekend door deze boeken: ‘Rupsje Nooitgenoeg’, ‘Feest met Rupsje Nooitgenoeg’ en ‘Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg’.

Wat vind ik van dit boek?

‘Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg’ is een klein kartonboek welke je perfect kan gebruiken in het slaapritueel bij kleine kinderen. Alle dieren in het boek gaan naar bed, natuurlijk eindigend met Rupsje Nooitgenoeg. Hierna zou het een mooi vervolg zijn als ook het kindje naar bed gaan. 

Zoals we gewend zijn bij de boeken van Eric Carle, is er ook in ‘Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg’ gebruik gemaakt van zijn bijzondere illustratietechniek: door het beschilderen van crêpe-papier met verf, dit uitknippen en op elkaar plakken ontstaan de kleurrijke illustraties.

Het verhaal in dit boek staat op rijm, wat het voorlezen leuk maakt voor de kinderen. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zelf de zinnen proberen af te maken. Daarnaast zit er nog een leuk extraatje voor de kinderen in dit boek, op elke bladzijde zit Rupsje Nooitgenoeg verstopt. Kunnen zij hem vinden?

Praktische informatie

Titel: Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg
Auteur: Eric Carle
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg”

Reacties zijn gesloten.