Kartonboeken, Recensies

Vos gaat een stukje rijden

Vos gaat een stukje rijden

Vos ratelt over steentjes.
Wobbel-bobbel,
Nog een hobbel!
Muis rijdt mee. 
Vos merkt er niks van.

– Uit: ‘Vos gaat een stukje rijden’

Vos gaat een stukje rijden. Tip-tap, tip-tap, gaan zijn voeten. Eerst langzaam, maar dan steeds sneller. Zo raast en flitst Vos door dit kartonboek – hij merkt nieters dat er iedere bladzijde iemand achterop springt! Muis en Mol, Kever en Haas, allemaal willen ze meerijden. Als laatste komt ook het kind aangerend, maar dat is toch een beetje te veel…

Wat vind ik van dit boek?

‘Vos gaat een stukje rijden’ is een kartonboek geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Het boek bevat stevige bladzijdes waardoor kinderen het boek ook gemakkelijk zelf door kunnen bladeren. In het verhaal van ‘Vos gaat een stukje rijden’ zit ook een opbouw, elke keer rijdt Vos een stukje en dan haakt er weer een dier aan. Voor je verder leest welk dier erbij komt, zou je de kinderen al aan de hand van de illustratie kunnen laten voorspellen welk dier de volgende zou zijn.

De illustraties in het kartonboek zijn kleurrijk, maar toch ook rustig om naar te kijken. Er gebeurd namelijk niet te veel op de pagina’s, maar je kan wel zien wat er in het verhaal afspeelt. 

Dit boek gaat zeker een plekje krijgen in de boekenkast van mijn dochter!

Ben je op zoek naar meer kartonboeken om voor te lezen aan jouw kind(eren)? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Vos gaat een stukje rijden
Auteur: Susanne Strasser
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren
Prijs: € 12,50

Het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Vos gaat een stukje rijden”

Reacties zijn gesloten.