Sinterklaasbloghop 2022 - Sinterklaas met Fien en Milo
Kartonboeken, Recensies

Sinterklaasbloghop 2022 – Sinterklaas met Fien en Milo

Sinterklaasbloghop 2020 

Hoi en welkom op mijn website! Samen met verschillende bloggers doe ik mee aan een Sinterklaasbloghop. In totaal doen er 20 bloggers mee aan deze bloghop en op elke pagina kun je iets winnen! Elke pagina zal je doorsturen naar de volgende blog. Volg je het hele rondje en doe je mee met elke winactie, maak je dus heel vaak kans op een prijs! Op mijn pagina maak je kans op een exemplaar van ‘Sinterklaas met Fien en Milo’ van Pauline Oud.

De kans is groot dat je via Kidzblogger.nl hierheen gehopt bent, de website van Yvonne. Yvonne is moeder van drie kinderen en op haar blog schrijft ze onder andere over leuke uitjes, fashion en je vindt er leuke weetjes en tips.

Als je deze blog op mijn website hebt bekeken, wil ik je graag doorverwijzen naar miekids.com. Deze website is van Mieke waarop zij blogt over het moederschap zoals het echt is. Heerlijk herkenbaar en eerlijk. Precies zoals in het echte leven.

Wie ben ik? 

Ik ben Beau Zee-Maton, op mijn website en social media beter bekend als ‘Juf Beau’. Bij mij kun je terecht voor recensies van kinderboeken. Hierbij kun je denken aan kartonboeken, prentenboeken, boeken voor beginnende lezers, boeken voor gevorderde lezers, gedichtenbundels voor kinderen én informatieboeken. Daarnaast deel ik ook andere dingen die gerelateerd zijn aan het lezen, bijvoorbeeld inspiratie voor de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen en mijn mening over leesonderwijs. Naast dat ik mij bezig houdt met boeken lezen en recenseren, mag ik mij sinds augustus 2022 moeder noemen van mijn prachtige dochter Lauren. Naast het werken voor mijn website en het moeder zijn van Lauren, doe ik nog meer. Ik werk op een gezellige basisschool in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, daar sta ik vier dagen voor de klas en ben ik de gediplomeerde taalcoördinator. Dit jaar volg ik ook nog eens de opleiding tot leescoördinator.

Sinterklaas met Fien en Milo

Sinterklaas met Fien en Milo

Fien en Milo zijn weer thuis. Ze willen net zulke mooie kleren aan als Sinterklaas en zijn beste vriend Piet.
– Uit: ‘Sinterklaas met Fien en Milo

Fien en Milo staan met vlaggetjes te zwaaien in het park. Sint en Piet zijn in het land! De vriendjes bereiden alles voor en ze maken iets moois en zoeken naar het juiste schoentje voor bij de kachel. Wanneer ze iets lekkers klaarleggen voor het paard, gaat het bijna mis. Zal Sinterklaas vannacht wel komen?

Wat vind ik van dit boek?

Sinterklaas met Fien en Milo‘ is een ontzettend leuk boek om met jonge kinderen aan de slag te gaan rond het thema Sinterklaas. Ik merk nu aan mijn dochter van twee jaar dat dit thema echt begint te leven. Het boek heeft een fijne lay-out. Het formaat is handzaam en het kleurgebruik is heel rustig gehouden. Hierdoor is het erg aangenaam om langere tijd naar één paginaspread te kijken. De illustraties zijn simpel gehouden, maar toch is er genoeg te zien.

Sinterklaas met Fien en Milo‘ is ook erg geschikt om de woordenschat van kinderen uit te breiden. Naast dat je kan benoemen wat je op de illustraties ziet, zit ook in het verhaal een hoop taal verwerkt. Zo worden bepaalde elementen met kleur benoemd, maar hebben ze het ook over strooien, cape, veer, kraag, kachel en nog veel meer woorden. Veel van deze woorden zullen duidelijk worden vanuit de context van het verhaal. Doordat er veel rijke taal in dit boek aangeboden wordt, kun je het boek ook nog goed inzetten in de kleuterklas of in klassen met leerlingen die zich de Nederlandse taal nog goed eigen moeten maken. Het verhaal in het boek vormt een mooi geheel. Elke paginaspread eindigt met een vraag en tijdens het lezen van de volgende spread krijg je antwoord op die vraag en zo lees je het hele boek door.

Een fijne toevoeging aan dit boek zijn de Sinterklaasliedjes die aan de binnenkant van de kaft gedrukt zijn. Er is gekozen voor de zes bekendste liedjes en hierdoor kom je meteen in de sfeer van het boek.

Het moge duidelijk zijn, ‘Sinterklaas met Fien en Milo‘ is een aanrader om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar oud.

Wist je dat Pauline Oud op haar website ook materialen deelt rondom dit boek? Zo kun je gratis een aftelkalender downloaden en kun je tegen een kleine prijs een lespakket rondom Sinterklaas downloaden.

Praktische informatie

Titel: Sinterklaas met Fien en Milo
Auteur en illustrator: Pauline Oud
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Sinterklaas met Fien en Milo‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Ben je benieuwd naar meer boeken rondom Sinterklaas? Kijk dan ook eens naar deze titels.

Winactie ‘Sinterklaas met Fien en Milo’

Je raadt het waarschijnlijk al, maar ik mag aan één van jullie een exemplaar van ‘Sinterklaas met Fien en Milo’ weggeven met daarbij nog een aantal leuke extra’s van uitgeverij Clavis. Wil jij kans maken op deze mooie prijs? Lees dan hieronder wat je moet doen.

Laat onder deze blogpost een reactie achter om te laten weten dat jij mee doet met de winactie. Vertel in deze reactie wat jij zo leuk vindt aan ons Sinterklaasfeest én voor wie jij dit boek graag wilt winnen. 

Je kunt aan deze winactie meedoen tot 23 november 23:59 uur en op 24 november zal ik de winnaar bekend maken. De winnaar krijgt hierover ook een mailbericht. Let er dus op dat je ook je mailadres invult, anders kan ik geen contact met je opnemen.

Sinterklaasbloghop 2022 - Sinterklaas met Fien en Milo
Dank aan Nicole van meisje-eigenwijsje.nl voor het maken van de afbeelding.

45 gedachten over “Sinterklaasbloghop 2022 – Sinterklaas met Fien en Milo”

 1. Wat leuk om jou te ontdekken door deze bloghop! Ik kende jouw blog nog niet, maar ik ga je volgen.
  Ik geniet zo van alle gezelligheid van Sinterklaas. Gezellige liedjes zingen, cadeautjes kopen voor elkaar.
  Ik zou dit boek graag willen winnen voor een gezin in mijn straat. Ze wonen pas kort in NL en kennen sinterklaas nog niet.

 2. Wat een leuke manier om nieuwe blogs te ontdekken. en wat een leuke prijs! iWij hebben 1 boekje van Fien en Milo, wat al veel voorgelezen is. Het zou dus erg leuk zijn om een nieuw boekje van Fien en Milo voor te lezen aan mijn 2 kinderen. ik doe dus graag mee.
  Onze oudste maakt het sinterklaasfeest nu echt bewust mee, wat ik erg leuk vind om te zien. Ik vind het een hele gezellige periode.

 3. Super leuk voor mijn dochter vayene.
  Sinterklaas vinden we hier allemaal een gezellige tijd, samen met het gezin en de familie vieren met wat lekkers er bij

 4. Dit lijkt mij een geweldig leuk boek om voor te lezen aan de kindjes! Het Sinterklaasfeest brengt altijd zoveel gezelligheid met zich mee, daarbij mag een leuk boek niet ontbreken!

 5. Het leukste aan het Sinterklaasfeest is: uiteraard de blijde en opgewonden kindergezichtjes. Maandagavond mochten de buurkinderen hun schoen bij mij opzetten en gisteren kijken of er iets in zat. Daarna chocolademelk,speculaas en pepernoten. Ik had later die avond een blije moeder in de app, met twee hele gelukkige kinderen. En dat met hele leuke kleine cadeautjes. Daar kan ik wel weer een half jaar op teren. Oh ja voor deze kinderen doe ik uiteraard graag mee aan deze leuke winactie.

 6. Het enthousiasme van de kinderen vind ik het mooiste aan dit feest 😍 ik doe graag mee voor mijn 2 kleuters hier in huis!

 7. Het sinterklaasfeest heeft iets magisch. Zelf als kind vond ik het geweldig. Hoop mijn kleinkinderen ook. Doe graag mee voor de kleinsten.

 8. Ik doe graag mee voor mijn dochter van bijna 3, waar het Sinterklaasfeest nu inderdaad echt begint te leven! En dat vind ik meteen ook het mooiste aan dit feest: hoe een eigenlijk idioot verhaal tot leven komt door het geloof van kinderen. En hoe blij en dankbaar dit ze maakt. Maar ook hoe deze gezamenlijke ‘leugen’ volwassenen verbindt. Echt prachtig om te zien!

 9. Leuk weer deze Sinterklaas blog hop.
  Doe ieder jaar weer gezellig mee.
  Ik vind het Sinterklaasfeest erg leuk voor de kinderen en vind het belangrijk om deze traditie in stand te houden.
  Gezellig met elkaar de pakjes uitpakken en blijde gezichtjes te zien.
  Gelukkig geloven de jongsten er nog in, dat maakt het feest dubbel zo leuk.
  Dit leuke boek zou ik graag winnen voor mijn kleindochter.
  Ik heb geliked op bloglovin en waag graag een kansje voor haar.

 10. Wat een superleuke bloghop! Hier ook weer zo’n leuke actie. Het leukste aan ons sinterklaasfeest vind ik gewoon de gezellige periode. Vooral hoe ik mijn kindjes zie genieten van alles. De intocht, het schoen zetten, iedere avond het sinterklaasjournaal kijken. En natuurlijk pakjesavond. De spanning vantevoren. Helaas geloofd alleen ons jongste meisje nog. Maar daarentegen vind ik het ook geweldig hoe mijn oudste 2 er helemaal in mee gaan. Zij weten het geheim al maar hun kleine zusje nog niet. Maar ze spelen zo goed mee. Ik doe graag mee voor mijn kleinste meisje. Kan ze samen lezen met haar grote zussen

  1. De creativiteit die dit feest bij kinderen naar boven brengt vind ik prachtig. Eerst doordat ze zelf bedenken hoe alles dat vreemd is aan het verhaal toch logisch is (zoals toen mijn zoon een pakketje in de vijver vond en zelf beredeneerde hoe dat vanuit de zee daar terecht was gekomen) en als ze ouder zijn door de surprises die ze mogen maken. Nu mijn dochter 1,5 is begint het hele feest weer opnieuw 😍

 11. Voor het eerst aan het blogshoppen en de trein is gestart bij MamaScrapelle. Inmiddels al enige stations aangedaan en interessante bloggers ontdekt. Ook de winacties bekeken, niet allemaal voor ons persoonlijk bruikbaar, maar deze wel 🥰.

  Met onze meiden uit 2015, 2017 en 2019 lezen we van jongs af aan en ze zijn dol op boeken. De oudste twee lopen voor op leesniveau en dan is het voor deze mama lastig om leuke bij hun leeftijd passende boeken op hun niveau te vinden. Dus ga de blog zeker volgen voor tips.

  Voor de jongste is sinterklaas iets magisch. Dit jaar is het eerste jaar dat ze lijkt te snappen wat er allemaal gebeurt. Voor haar zou ik ook graag dit boekje willen winnen. Dus hier wordt hard geduimd🍀

 12. Hop, hop, ik kom weer een nieuwe blog tegen! Ik ga hier eens rondneuzen, juffen blogs vind ik als juf vaak tof.
  Ik maak graag kans, het boek zou een mooie aanvulling zijn voor mijn SO kleuterklas.
  Ps in je tekst staat dat je dochter uit 2022 komt, maar ze is 2 jaar? 😉

  1. Oja, het sinterklaasfeest is een soort van magisch. Er is gezelligheid, verwennerij en even lijkt alles te kunnen. Dat is toch geweldig?!

 13. Ik vind de Sinterklaastijd een heerlijke tijd! T is knus, magisch en gewoon enorm gezellig. Fijn om tijd voor elkaar te maken en elkaar te verblijden met (zelfgemaakte) cadeautjes, grappige gedichten en goede surprises. I love it!

  1. O ja, ik zou dit leuke boekje graag willen winnen voor mijn kleine nichtje. Zou een super cadeau voor haar zijn

 14. Mijn kleinzoon geniet van zijn allereerste Sinterklaas: pietenpetje op, ademloos bij de intocht en op de opvang “knutselen” aan een sintmijter. Niks mooiers dan dat!
  Ik loot graag mee voor het boekje voor hem.

 15. Volgens mij ben ik hier voor het eerst. Leuk!, ik kom vast nog eens terug. Fien en Milo zijn erg leuk, nu zijn mijn kinderen er iets te oud voor, maar ik zou er graag mijn kleine nichtje mee verrassen. Een echt boekje met Sinterklaas als thema is natuurlijk geweldig om te hebben.

 16. Wat leuk dat ik door deze blog hop weer nieuwe blogs leer kennen. Ik doe graag mee voor mijn oppasmeisje om haar met een extra cadeau 🎁 te kunnen verrassen

 17. Ik loot mee voor mijn zoontjes. Sinterklaas, één van de leukste periodes van het jaar voor kinderen. Zo mooi om de blijdschap en het geluk van Hun gezichtjes af te lezen en de kinderen zo gelukkig te zien.

 18. Wij maken graag kans voor onze neefjes &nichtje! We zijn met mijn neefje van 6 naar de intocht geweest. Hij was zo zenuwachtig en onder de indruk.

 19. Ik doe graag mee voor mijn kleine nichtje. De gezelligheid van die periode en de opwinding vind ik altijd heerlijk. Die uitroepen als rommelpiet in de klassen is geweest.

 20. Ik doe graag mee voor mijn nichtje. Ze is 2 jaar en begint te beseffen wat cadeautjes zijn. 😅 Het concept van Sinterklaas moet ze nog wat leren, maar ik ben ervan overtuigd dat ze het geweldig zal vinden.

 21. Wat een ontzettend leuk boekje! Ik doe graag mee voor mijn zoontjes. Ik geniet altijd van de gezelligheid rond de Sinterklaasperiode.

 22. Het leukste aan sinterklaas vind ik de kinderen die vol spanning meedoen en er maar druk mee zijn. Het blijft iets magisch.
  Ik wil heel graag winnen voor mijn peuters van de peutergroep en volgend jaar mijn eigen kindje(zit nu nog in mijn oventje).

 23. Sinterklaas blijft een fascinerend feest, zo mooi om te zien hoe kinderen er helemaal in op gaan (en stiekem ben ik ook blij als het weer voorbij is ;)).
  Dit boek lijkt me geweldig om voor mijn kinderen om even te ontspannen in deze spannende tijd.

 24. Wat een leuke blog. Ik kende je niet, maar ga hier zeker eens regelmatig een kijkje nemen.

  Wat ik zo leuk vind aan Sinterklaas? Het begint al met het sinterklassjournaal. Dan volgt de intocht van Sint en zijn Pieten, de gezelligheid in de versierde winkelstraten, al het Sint lekkers, de liedjes, de spanning van het schoentje zetten, de voorpret bij het uitzoeken en kopen van de leukste cadeautjes voor mijn zoontje Sepp.

  Ik doe graag mee om dit boekje voor hem te winnen. Hij is 2 jaar oud en begint meer en meer te begrijpen wat Sint en zijn pieten in Nederland komen doen.

 25. Echt een boek voor mijn prachtige kleindochter van 2, zij vindt het zo leuk om voorgelezen te worden. De voorpret is het leukste, het sinterklaasjournaal volgen, prachtig om te zien hoe ze daar van geniet

 26. Ik doe heel graag mee voor mijn jongste zoontje. Hij is gek op boekjes lezen met mama. Sinterklaasfeest is vooral leuk om de kinderen hun blije gezichten te zien, daar doe je het toch voor.

 27. Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Julia.. de spanning vinden wij nog het leukste aan het hele feest.. en de pieten die we soms op de daken zien als we savonds over straat gaan..

 28. De traditie van Sint en zijn Pieten..de magie die op klein én groot zo’n aantrekkingskracht heeft! Ik doe graag mee voor mijn kleinkindjes, die houden ook zoveel van boekjes lezen.

 29. Wat een super leuke winactie ik doe heel graag mee voor mijn dochter Alisha ze is 1,5 jaar . Ik vind het sinterklaas feest heel erg leuk en voor de kinderen heel spannend altijd .

 30. Ik zou het boek voor mn 3 kids willen winnen. En wat ik het leukste vind is dat de kinderen het zo spannend vinden en helemaal in het verhaal zitten.

 31. Ik doe graag mee voor onze dochter, ik geniet van de gezelligheid rondom sinterklaas en het enthousiasme van mijn dochter is geweldig om te zien 🙂

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!