Fictieboeken, Recensies

Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

‘Ik wens je een prachtige dag. En vergeet niet om af en toe eens naar de bibliotheek te komen. Boeken geven macht, jongeman. Boeken geven macht.’
– Uit: ‘Het raadsel van de boosaardige onderbroeken

Er is iets vreemds aan de hand op de Vreemdestedeschool.

Steeds als er een rilling door de lucht gaat, gebeuren er vlak daarna de mafste dingen. Van leerlingen die ineens woest beginnen te dansen tot een heuse kippenrel.

En wat misschien nog wel het vreemdste is: niemand heeft het door. Niemand, behalve Agatha en Lenny. Zij zijn vastbesloten om uit te spelen wat jet Vreemde op school veroorzaakt.

Maar ze stuiten al snel op een geheim dat nog bizarder is dan hun meest bizarre dromen…

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik ‘Het raadsel van de boosaardige onderbroeken‘ binnenkreeg, de titel las en de illustratie op de kaft zag, was ik gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. Ik heb al eerder boeken van Sam Copeland gelezen en ik weet dat in zijn boeken humor voorop staat. Ook mijn gastbloggers Jo en Britt zijn dol op zijn boeken.

Waar dit boek zich in onderscheidt van zijn voorgangers, is dat het perspectief per hoofdstuk wisselt. Het ene hoofdstuk lees je vanuit de beleving van Lenny, het andere hoofdstuk lees je vanuit de beleving van Agatha. Het fijne hierbij vindt ik dat er wel steeds wordt voortgeborduurd op wat er gebeurd en dat je dus niet twee keer dezelfde gebeurtenissen leest.

In het boek zijn veel illustraties terug te vinden. Dit zorgt ervoor dat het verhaal zich nog levendiger laat afspelen in het hoofd van de lezer. De passages in het boek zijn soms zo bizar, dat de beelden het in je hoofd hilarisch maken. Ik heb regelmatig grinnikend zitten lezen.

Ik raad ‘Het raadsel van de boosaardige onderbroeken‘ aan voor lezers vanaf ongeveer 8 jaar. Het boek zal al wel voor iets jongere kinderen geschikt zijn als voorleesboek. Houd je van spannende verhalen afgewisseld met humor? Dan moet je dit boek zeker lezen!

Praktische informatie

Titel: Het raadsel van de boosaardige onderbroeken
Auteur: Sam Copeland, vertaald door Maria Postema
Illustrator: Jenny Pearson
Uitgever: Gottmer Kinderboeken, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Het raadsel van de boosaardige onderbroeken‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.