Prentenboeken, Recensies

De Moedhoed

De Moedhoed

Mees kruipt bij opa op schoot en vertelt hem over alle enge dingen.
‘Ik snap het al,’ zegt opa.
‘Je hebt een Moedhoed nodig. Weet je wat, ik maak er meteen een.’

– Uit: ‘De Moedhoed

Mees is vaak een beetje bang. Bang voor de blaffende hond in zijn straat, ban voor de gekleurde strepen die in het donker door zijn raam naar binnen schijnen (een vliegende schotel met marsmannetjes?) en bang voor de geluiden onder zijn bed (een krokodil?). Gelukkig weet opa precies wat Mees nodig heeft: een Moedhoed!

De Moedhoed‘ is een boek over emoties. Wil jij meer boeken lezen over emoties? Kijk dan eens bij deze recensies.

Wat vind ik van dit boek?

De Moedhoed‘ is een prentenboek dat prettig (voor)leest. Het is een fijn verhaal om de emotie ‘angst’ aan kinderen uit te leggen en deze te bespreken met de kinderen.

Het boek bestaat uit mooie, grote prenten en op elke pagina staan maximaal drie regels tekst. De ontwikkeling die Mees doormaakt in het verhaal vind ik erg mooi. In het begin van het boek is Mees bang, maar dankzij de oplossing van zijn opa kan Mees de tweede helft van het boek al zijn angsten onder ogen zien.

Een leuke toevoeging aan ‘De Moedhoed‘ vind ik het stappenplan achterin het boek waarmee je je eigen Moedhoed kunt vouwen.

Praktische informatie

Titel: De Moedhoed
Auteur: Lida Dijkstra
Illustrator: Mark Janssen
Uitgever: Maretak
Prijs: € 15,90

Het boek ‘De Moedhoed‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Maretak, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.