Prentenboeken, Recensies

De kleine kerstboom

De kleine kerstboom

‘Kleine,’ zegt de kerstbomenverkoper, ‘ik ga mijn winkel sluiten. Ik wil thuis zijn als de Kerstman komt. Het spijt me heel erg voor jou, maar jij wordt nog geen kerstboom dit jaar.’
– Uit: ‘De kleine kerstboom

Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. ‘Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!’ zegt hij opgewonden.

Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt halen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen? Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Hebben ze gelijk?

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

De kleine kerstboom‘ is een mooi verhaal over een kleine kerstboom die heel graag een kerstboom wilt worden. Samen met een aantal andere bomen wordt hij uitgekozen voor de verkoop, maar het lijkt er op dat niemand hem wilt hebben. Ondanks de simpele gezichten in de illustraties, zijn de emoties van de kerstbomen goed af te lezen: verdrietig, opgewonden, blij. Je ziet goed welk gevoel op welk moment nodig is.

De illustraties stralen het magische gevoel rond kerst uit: het uitzoeken van de kerstboom, deze versieren en de Kerstman die langskomt. Ik word erg gelukkig van de sfeer in dit boek. En fijn dat het prentenboek toch nog goed afloopt.

Wil je in de klas aan de slag met dit boek? Kijk dan eens op de website van Juf Maike. Zij geeft heel leuke tips bij dit boek. Neem ook eens een kijkje bij Kleuteruniversiteit voor een project rondom ‘De kleine kerstboom‘. Juf Sanne schreef voor uitgeverij Clavis een lesbrief bij ‘De kleine kerstboom

Praktische informatie

Titel: De kleine kerstboom
Auteur: Ruth Wielockx
Uitgever: Clavis
Prijs: € 14,95

Het boek ‘De kleine kerstboom‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.