Recensies

Pippi Langkous (Luxe editie)

Pippi Langkous (Luxe editie)

De man bekeek haar even, en toen zei hij: ’Ik geloof dat jij het lelijkste kind bent dat ik ooit gezien heb.’ ‘Och ja’ antwoorde Pippi, ‘Ik vind jou ook niet moeders mooiste.’ Ze stond een ogenblik zwijgend naar de man te kijken, en hij zweeg ook. ‘’Maar’ zei Pippi uiteindelijk, ‘weet je wat wij gemeen hebben?’ ‘Wij?’ zei de man stomverbaasd. ‘Het bestaat niet dat wij iets gemeen hebben.’ ‘Nou,’ antwoorde Pippi. ‘Dan heeft een van ons een grote mond, maar ben ik het niet.’
– Uit: ‘Pippi Langkous (Luxe editie)

Iedereen kent Pippi Langkous, het sterkste meisje van de wereld! Ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemaal alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader soms langs om een nieuwe koffer met gouden tientjes te brengen. Samen met buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen.

In deze uitgave ter ere van haar 75e verjaardag vind je Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord, Pippi Langkous in Taka-Tukaland en het verhaal achter de roodharige heldin. Perfect voor iedereen die eeuwig kind wil blijven! 

Wat vind ik van dit boek?

Pippi Langkous (Luxe editie)

Pippi is inmiddels 75 jaar en ik vind het ongelofelijk dat haar verhalen nog steeds overeind blijven in de tand des tijds. In de 352 bladzijdes van deze bundel staan alle avonturen en streken van Pippi en dat vinden wij thuis een feestje om te lezen. Bij het voorlezen hoorde ik regelmatig: “Maar dit kan toch helemaal niet mama!” en dan ontstond er een leuk gesprekje over waarom iets niet kon of hoe het zou zijn om de hele dag te doen wat je zelf wilt en we hadden het over de grote verschillen tussen de kinderen Tommy, Annika en Pippi.  

In het boek staan achterin ook wat bladzijdes over de geschiedenis van schrijfster Astrid Lindgren en Pippi. Ik vond het erg leuk om meer te weten over het ontstaan van Pippi en te ontdekken dat schrijfster Astrid Lindgren in de jaren 40 geïnspireerd was door de komst van Superman. Dit boek is de perfecte reminder om de Pippi Langkous in jezelf los te laten, alles om te denken en om je even niets aan te trekken van niets en niemand en precies te doen wat jij wilt! 

Praktische informatie

Titel: Pippi Langkous (Luxe editie)
Auteur: Astrid Lindgren
Illustrator: Carl Hollander
Uitgever: Ploegsma, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 27,99

Het boek ‘Pippi Langkous (Luxe editie)‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!