Fictieboeken, Recensies

300 minuten

‘Het roer is beschadigd,’ zei hij. ‘We kunnen geen draai maken, want daarmee verliezen we te veel hoogte. Nu hebben we nog maar …’ Opnieuw krabbelde hij een berekening op papier. ‘… negen meter speling. Als we in de richting van de landingsbaan proberen te sturen, slaan we te pletter tegen de bergen.’

IMG_3057

In het boek 300 minuten staan tien korte verhalen. In elk verhaal staat er een held centraal, deze held zit midden in een gevaar en heeft dertig minuten de tijd om te ontsnappen.

Wat vond ik van dit boek?
Ik vond dit een prettig boek om te lezen. Alle verhalen zijn spannend en je wilt weten hoe het met de hoofdpersoon af gaat lopen. Tijdens het lezen van de verhalen raakte ik één keer in de war, ik vond namelijk twee verhalen heel erg op elkaar lijken en ik ben er nog steeds niet uit of die verhalen nou bij elkaar horen of niet. Wat het lezen erg leuk maakt, is dat er soms een jongen en soms een meisje de hoofdpersoon in het verhaal is. Dit maakt het boek voor zowel jongens als meisjes leuk om te lezen.

IMG_3058

Daarnaast is dit boek ideaal voor lezers die niet van lange verhalen houden. Voor elk verhaal wordt er dertig minuten aan leestijd gerekend en aan de zijkant van de bladzijde kun je zien hoeveel minuten je nog moet lezen. Dit kan voor kinderen motiverend werken. Zelf merkte ik dat deze tijd niet altijd klopt, ik las de verhalen namelijk steeds binnen de dertig minuten uit. Door de leestijd kan dit boek ook goed gebruikt worden als voorleesboek in de bovenbouw. Ik denk namelijk dat deze kinderen van de verhalen zullen smullen. Het zijn wat stoerdere verhalen die echt wel bij bovenbouwleerlingen (groep 7 en 8) horen.

Inmiddels heeft Jack Heath ook al het volgende boek uitgegeven 400 minuten. Ik ben benieuwd naar de verhalen en avonturen in dat boek!

Dit boek kocht ik bij De Kleine Kapitein, een kinderboekenwinkel in het centrum van Rotterdam. De uitgeverij van dit boek is Van Holkema & Warendorf wat onderdeel is van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.

Titel: 300 minuten
Schrijver: Jack Heath
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 12,50