Fictieboeken, Recensies

Prinsessen van de Dageraad – Elin

Prinsessen van de Dageraad Elin

De wolf boog zijn kop nog iets verder, alsof hij wilde zeggen: Wees niet bang. Kijk eens, hiervoor ben ik speciaal gekomen.
Elin zag een gouden ketting met een hangertje onder zijn snuit bungelen.
Ze hurkte voor de grote wolf neer en keek hem recht in de ogen. Toen stak ze haar hand uit.
De wolf bleef haar aankijken en legde het mysterieuze sieraad in haar hand…
– Uit: ‘Prinsessen van de Dageraad – Elin

Jarenlang was het rustig en vredig geweest in het Grote Rijk, maar toen begon er onderhuids iets te broeien. Bewoners gingen elkaar wantrouwen, alsof een boze kracht hun duistere gedachten in het oor fluisterde. Langzaam maar zeker zette het verval in en begon de terreur te regeren.
Het Rijk van het Eeuwige IJs smolt en het Rijk van het Zand rukte op en bedekte steeds meer delen van het Grote Rijk. Met man en macht probeerden de nakomelingen van de vijf Prinsessen van Fantasia het tij te keren, maar tevergeefs. Zo verwaterden herinneringen aan een betere tijd tot vage nostalgie. Maar een oude profetie zegt dat er een dag zal komen waarop vijf meisjes een kroon van licht tegenover de kracht van het kwaad zullen zetten. En die dag is nu aangebroken …

Wat vind ik van dit boek?

Prinsessen van de Dageraad – Elin‘ is het eerste deel in één van de nieuwste series van Thea Stilton. Deze serie is een aanrader voor de liefhebbers van de prinsessen en heksen uit de Fantasia-series. Inmiddels is het tweede deel van de Prinsessen van de Dageraad-serie verschenen en wordt deel drie binnenkort verwacht.

Boeken van Geronimo Stilton heb ik al regelmatig gelezen, maar de boeken van zijn zus Thea Stilton zijn nog relatief nieuw voor mij. Ik was dan ook heel benieuwd naar dit boek. Het boek ‘Prinsessen van de Dageraad – Elin‘ sprak mij aan, omdat dit boek niet het typische Geronimo Stilton-uiterlijk heeft met getekende muizen, maar dit boek meer is gericht op de wat oudere lezer vanaf ongeveer tien jaar.

Toen ik eenmaal begon met het lezen van het boek, legde ik hem al heel snel weer weg. Ik kwam niet door het eerste hoofdstuk heen. Een dag later probeerde ik het nog een keer, en sloeg ik hoofdstuk één (en twee) gewoon even over en begon in hoofdstuk drie. Ik ben erg bij met de keuze die ik heb gemaakt, want vanaf hoofdstuk drie begon eigenlijk ook pas het verhaal van Elin en wil je als lezer alleen maar verder lezen en weten hoe het verhaal verder gaat.

Je merkt aan de schrijfstijl in ‘Prinsessen van de Dageraad – Elin‘ dat het boek gericht is op de wat oudere lezer: er is meer tekst dan er illustraties zijn, er worden soms wat lastigere woorden gebruikt en de verhaallijn richt zich ook op de wat oudere lezer.

Wat ik erg fijn vind, is dat er zowel aan de voor- als achterzijde van dit boek een plattegrond te vinden is van het Grote Rijk, zo kan de lezer altijd even terugbladeren om te kijken hoe de reis van Elin eruitziet en waar zij zich op dat moment bevindt.

Het moge duidelijk zijn: ‘Prinsessen van de Dageraad – Elin‘ is een aanrader voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar. Daarnaast is dit boek ook te gebruiken als voorleesboek. Schat zelf als ouder goed in wanneer je dit boek voorleest, ik kan mij namelijk voorstellen dat het verhaal voor kinderen van bijvoorbeeld 8 jaar nog wat spannend kan zijn.

Praktische informatie

Titel: Prinsessen van de Dageraad – Elin
Auteur: Thea Stilton
Uitgever: De Wakkere Muis
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Prinsessen van de Dageraad – Elin‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Wakkere Muis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.