Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Het geschreeuw van de bewoners van Bizarria klonk steeds zachter en van steeds verder weg toen Kipper, Tobias en Cimfonie door de donkere gangetjes van het Huis der Spoken slopen. Ze kwamen maar langzaam vooruit, want ze moesten onder alle waarschuwingsbordjes door kruipen om niet door de geheime bewakingscamera’s in de I’s gezien te worden, maar uiteindelijk kwamen ze weer bij het geheime laboratorium. 
– Uit: ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria

Kipper, Tobias en Cimfonie wonen in Bizarria, de vreemdste plek op aarde. Daar worden op een dag de grootste angsten werkelijkheid. Heeft het nieuwe Huis der Spoken er iets mee te maken? En in Hinderman Zwart echt niet langer boosaardig? Halsbrekende avonturen in een geheim lab, met een pratende spuit en akelige badkuipen!

Wat vind ik van dit boek?

Adam Cece, de auteur van dit boek, maakt al heel snel duidelijk dat hij het niet zo goed idee vindt dat je ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria‘ leest als je deel één niet hebt gelezen. De schrijver doet dat in de vorm van de verteller van het boek. Hij maakt je dit op meerdere manieren duidelijk zoals: 

‘Ik bedoel, ik heb al eerder gezegd: wat denk je in vredesnaam dat je aan het doen bent?’

Uit: ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria

Ik vond dit een grappige en originele manier om een verhaal te beginnen. Tevens leer je de hoofdpersonen ook kennen op een bijzondere manier. Op een van de eerste bladzijdes laat de schrijver door middel van de illustraties van Heleen Brulot zien hoe de hoofdpersonen er uit zien. Dit wordt stap voor stap getoond erg leuk om zelf ook is te proberen om de hoofdpersonen te tekenen.

De hoofdpersonen in ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria‘ gaan hun grootste angsten te gemoed. Dit doen ze om de angsten te overwinnen. Soms springt de verteller/schrijver van de hak op de tak naar onderwerpen die niet bij het verhaal horen. Je merkt dat hij dit erg leuk vindt. Ik vind dit persoonlijk als lezer erg vervelend en maakt het lezen van het boek er niet makkelijker op. Het was dan ook een boek dat ik met moeite heb gelezen. Ik heb het boek vaak weggelegd maar heb er uiteindelijk mijn tanden ingezet om het uit te lezen. ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria‘ is een bijzonder boek. Het is een boek voor kinderen vanaf midden groep 4 tot eind groep 8. 

Veel leesplezier!

Lesidee bij Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria

Bij dit boek lijkt het mij leuk om de kinderen een plattegrond met 3D gebouwen te laten maken. Aan de hand van het verhaal maken de kinderen een plattegrond van Bizarria en de beschreven gebouwen die in het verhaal voorkomen maken zij in 3D. Veel plezier met tekenen en knutselen.

Praktische informatie

Titel: Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria
Auteur: Adam Cece
Illustrator: Helen Brulot
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina