Fictieboeken, Recensies

Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade

Maar wanneer we vertrekken, zie ik de vreemdste hond die ik ooit heb gezien. Hij is vastgebonden aan een lantaarnpaal. Hij heeft korte pootjes, maar hij heeft de langste rug die ik ooit heb gezien. Hij lijkt een beetje op een harige krokodil. Maar ik hou van alle honden.
– uit: ‘Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade

Rory de Raaf - Detective. De Hondenbrigade

Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade‘ is het tweede deel in de boekenserie over Rory de Raaf. De boeken in deze serie gaan over Rory de Raaf een jongen die eigenlijk een detective is en ervan droomt om de grootste detective ter wereld te zijn. Kato ‘De Kat’ De Koster is zij beste vriendin en handlanger. in ‘Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade‘ kampt Rory met een gebroken been, vriendin Kat heeft een oplossing bedacht zodat Rory mee naar buiten kan. Rory en Kat ontdekken dat er wel erg veel honden vermist raken, samen gaan zijn dit mysterie oplossen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Benieuwd wat er gaat gebeuren? Lees dan dit boek!

De boeken van Rory de Raaf doen denken aan een graphic novel: tekst afgewisseld met grappige illustraties die een toevoeging zijn aan het verhaal. Doordat Rory de Raaf zoveel illustraties bevat, lijkt het een heel dik boek met zijn 350 pagina’s maar je vliegt erdoorheen.
Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade‘ is een boek waarin humor en spannende passages afgewisseld worden. Hierdoor is het een aangenaam boek om te lezen en een echte aanrader voor kinderen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Praktische informatie

Titel: Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade
Auteur: Andrew Clover
Illustrator: Ralph Lazar
Uitgever: Ballon Media
Prijs: € 15,40

Het boek ‘Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Blloan Juni, een label van uitgeverij Ballon Media. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Het uiterlijk van ‘Rory de Raaf – Detective. De Hondenbrigade‘ doet denken aan graphic novels. Wil je meer graphic novels lezen? Kijk dan eens naar deze recensies.