Fictieboeken, Recensies

Lock Down

Lock Down Maren Stoffels Leopold

Eerst komt er een bericht binnen van mijn provider: Welkom in Duitsland!
Maar dan trilt mijn telefoon opnieuw en zie ik het voor mij onbekende nummer weer.
Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent.
Ik staar naar de tekst op mijn scherm.
– Uit: ‘Lock Down

Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lockdown moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak…

Wat vind ik van dit boek?

Vandaag eens een recensie van een niet-kinderboek. ‘Lock Down‘ is een boek geschreven door Maren Stoffels geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 13 jaar oud. Maar ook mij, als 28-jarige, hield dit boek in zijn greep. ‘Lock Down‘ is in de schalen in de zogeheden Young Adult categorie. Lees snel mee wat ik van dit boek vind!

Lock Down‘ is een spannend boek waarin de lezer meermaals op het verkeerde been wordt gezet. Het verhaal begint meteen spannend en als lezer kom je daardoor meteen in de goede sfeer van het boek. De spanning bouwt zich op je wilt heel graag weten hoe het avontuur verder gaat verlopen. Een fijne afwisseling in het boek is de opbouw, meerdere malen worden de hoofdstukken afgewisseld met een stuk achtergrondinformatie over de onbekende persoon. Hoe meer je als lezer van deze persoon te weten komt, hoe meer je gaat begrijpen van de situatie waarin de hoofdpersonen zich bevinden.

Dat ik ‘Lock Down‘ in één middag heb uitgelezen, toen mijn dochter aan het slapen was, zegt genoeg. Dit boek is een grote aanrader voor iedereen die wel van een spannend verhaal houdt!

Maren Stoffels schreef eerder het boek Ik moet dit doen, over jongeren met een dwangneurose.

Praktische informatie

Titel: Lock Down
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie en een leesfragment
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Lock Down‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Lock Down”

Reacties zijn gesloten.