Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen
Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022 – Gi-ga-groen

Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen

Dit jaar wordt de 68ste Kinderboekenweek gehouden van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van de komende Kinderboekenweek is: ‘Gi-ga-groen’, waarbij kinderen stilstaan bij alles wat er in de natuur om hen heen te beleven is.

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. 

Kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen - Andy Griffiths en Terry Denton

Andy Griffiths en Terry Denton schrijven het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Dit geschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de (kinder)boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.

Andy Griffiths en Terry Denton zijn wereldwijd beroemd geworden door het schrijven van de boeken in ‘De waanzinnige boomhut reeks‘ en ook het boek ‘Ontzettend irritant‘ staat onder andere op hun naam. Edward van de Vendel is de vaste vertaler van hun werk en ook het Kinderboekenweekgeschenk zal door hem vertaald worden.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen - Marije Tolman

Auteur en tevens illustrator Marije Tolman zal het prentenboek van de Kinderboekenweek maken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

En verder…

Voor de elfde keer zal Kinderen voor Kinderen bij het thema van de Kinderboekenweek weer een passend lied uitbrengen, dit lied zal tevens de titelsong worden van het gelijknamige nieuwe album.

Thematitels Kinderboekenweek 2022

Elk jaar wordt er door het CPNB een lijst samengesteld van twintig kinderboeken die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. De boeken zijn ingedeeld op groepen van de basisschool.

Een overzicht van de thematitels vind je op deze pagina.

Boekrecensies op jufbeau.com

Komende periode zal ik aan de slag gaan met het schrijven van boekrecensies van boeken die passen binnen het thema van de Kinderboekenweek. De recensies zal ik hieronder met jullie delen:

  • Het atelier van Flora‘, klik hier voor de recensie
  • Het dikke boek van onze bijzondere natuur‘, klik hier voor de recensie
  • Het geheime leven van dieren‘, klik hier voor de recensie
  • Ik wou dat ik een vogel was‘, klik hier voor de recensie
  • In de tuin‘, klik hier voor de recensie
  • Wat ik de bomen wil vertellen‘, klik hier voor de recensie
  • Zomaar een dag bij zomaar een vijver‘, klik hier voor de recensie

Als je deze pagina bekijkt, zie je een overzicht van alle berichten die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2022. De komende periode wordt dit overzicht steeds verder aangevuld.

Overige ideeën rondom de Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Bij dit thema heb ik een woordzoeker ontworpen waarbij de kinderen op zoek gaan naar natuurgebieden die in Nederland en daarbuiten voorkomen.

2 gedachten over “Kinderboekenweek 2022 – Gi-ga-groen”

Reacties zijn gesloten.