Fictieboeken, Recensies

Superjuffie en het apencircus

Superjuffie en het apencircus

Juf Josje zucht hoofdschuddend. ‘Jongens…’ ‘En meisjes,’ zegt Mila, met haar handen in haar zij. ‘… en meisjes. Ik heb vakántie. Dat betekent dat ik zes weken geen kinderen zie. Om op te laden. Dat moet. Dat is nodig.’
– uit: ‘Superjuffie en het apencircus

Superjuffie en het apencircus‘ is het achtste deel in de boekenserie over juf Josje. Juf Josje heeft een speciale gave: dieren in nood kan zij om hulp horen roepen, wanneer zij een krijtje eet, veranderd zij in Superjuffie.

Het schooljaar is voorbij en de zomervakantie breekt aan. Juf Josje wilt haar leerlingen zes weken niet zien, maar Bo, Mila, Toby en Mimoen gaat ze toch heel vaak zien deze vakantie. Het circus is in de stad, maar het circus bestaat uit niet veel meer dan twee kamelen, die niet meer optreden, een goochelaar, een vuurspuwer en een circusdirecteur. Juf Josje en haar vier leerlingen komen erachter dat de directeur ook nog een aap verscholen houdt in zijn wagen. Een aap die hoort natuurlijk niet thuis bij een mens en juf Josje en de leerlingen gaan hiervoor in actie komen.

Wat vind ik van dit boek?

Ik houd van de boeken van Superjuffie. De verhalen zijn op zo’n manier geschreven dat ze lekker weglezen. Het is prettig dat in elk boek dezelfde personages zitten aangevuld met een aantal nieuwe personages welke belangrijk zijn voor het boek. Ondanks dat ‘Superjuffie en het apencircus‘ het achtste deel in de serie is, hoef je de overige delen niet gelezen te hebben om het verhaal te kunnen volgen. Aan het begin van elk boek wordt kort uitgelegd wie juf Josje is en wat zo bijzonder aan haar is.
Het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van Superjuffie. Laat deel negen maar komen!

Praktische informatie

Titel: Superjuffie en het apencircus
Auteur: Janneke Schotveld
Illustrator: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Superjuffie en het apencircus‘ kreeg ik toegestuurd als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgever Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Houd jij van de boeken van Superjuffie? Bekijk dan ook eens het Het nieuwe grote Superjuffie doeboek.