Fictieboeken, Gastblogger Balou, Leren lezen, Recensies

Rik en Noor, De tuin achter de muur

Rick en Noor, De tuin achter de muur

‘Durf je veel? 
Laat het zien! 
Dan vind je waar de schat ligt. 
Ga nu naar 1. 
Toon daar je moed. 
Dan krijg je een tip.’ 
– Uit: ‘Rik en Noor, De tuin achter de muur

Achter een hoge muur is een grote verwilderde tuin. Rik en Noor klimmen over de muur en gaan er stiekem spelen. Tussen de struiken ontdekken ze een grot met een dak van takken en bladeren: een rovershol! Daar kunnen ze hun schatkist bewaren. Maar op een dag is de kist verdwenen. En in hun rovershol ligt een schatkaart…… 

Wat vind ik van dit boek?

Samen met de leerlingen uit de klas heb ik dit boek van Isabelle Gielen bekeken en gelezen. De tekst wordt goed ondersteund met mooie illustraties van Katrien Benaets. 

Ja, ‘Rik en Noor, De tuin achter de muur‘ is een boek waaruit je samen met de leerlingen uit de klas of met je eigen kinderen kan lezen. Samen lees je over de avonturen van Rik en Noor en de tuin achter de muur. Het is een doorlopend verhaal waardoor je graag verder leest.  

In dit mooie boek staat ook een uitleg voor ouders wat kinderen die net leren lezen al in het boek zelf voor kunnen lezen en wat de ouders voorlezen. Deze uitleg is duidelijk geformuleerd waardoor je samen veel plezier gaat beleven aan dit samenleesboek. 

De leerlingen bij mij in de klas waren erg enthousiast om samen het boek voor te lezen aan de andere leerlingen in de klas tijdens het tienuurtje. Dit boek hebben wij dan ook binnen 2 weken samen uitgelezen. Het verhaal was zo spannend en leuk! ‘Rik en Noor, De tuin achter de muur‘ heeft de leesmotivatie bij mij in de klas naar een hoger level gebracht.  

Lesidee bij ‘Rick en Noor, De tuin achter de muur’

Ga samen met de kinderen de natuur in. Ontdek de bosjes in het park. Waar kan je een boomhut bouwen? Waar is er een rovershol? En vergeet vooral niet om een watergevecht te houden met leuke spelregels. Geniet en maak plezier in de natuur!

Praktische informatie

Titel: Rik en Noor, De tuin achter de muur
Auteur: Isabelle Gielen
Illustrator: Katrien Benaets
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 23,95

Het boek ‘Rick en Noor, De tuin achter de muur‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina