Handboek voor Superhelden - Vakantieboek
Doe- en zoekboeken, Recensies

Handboek voor Superhelden – Vakantieboek

Handboek voor Superhelden - Vakantieboek

Nu is het avond. Jij zit thuis op je kamer in het rijtjeshuis waar je met je ouders en broertje woont. Buiten op straat is het diner, op het bleke schijnsel van de straatverlichting na. Je hebt jouw witte superheldenpak aangetrokken en staat op het punt te vertrekken.
– Uit: ‘Handboek voor Superhelden – Vakantieboek

Samen met Lisa, de held uit de reeks Handboek voor Superhelden, train je verschillende superkrachten en test je je sterke punten en vaardigheden. Om uiteindelijk te ervaren hoe het is om zelf een echte superheld te zijn!

Dit is het idee: help Lisa een misdaad op te lossen! Bij verschillende episodes in het avontuur moet je je eigen keuzes maken, die vervolgens invloed hebben op het verhaal dat je lees. Je bepaalt dus zelf het verloop van het verhaal. Natuurlijk kun je altijd weer terug, want de uiteindelijke missie is natuurlijk het oplossen van de misdaad.

Wat vind ik van dit boek?

De boeken in de serie van het Handboek voor Superhelden hebben al eerder de aandacht gekregen op mijn website. Vandaag breng ik weer een boek van deze serie onder jullie aandacht, maar dit keer is het geen leesboek, maar een vakantieboek! Het ‘Handboek voor Superhelden – Vakantieboek‘ lag al een tijd op mijn recensie-stapel te wachten, maar nu, met de zomervakantie in het vooruitzicht, leek het mij een mooie gelegenheid om dit boek erbij te pakken.

In het ‘Handboek voor Superhelden – Vakantieboek‘ staan de bekende karakters uit de serie centraal. Het is dus aan te raden pas dit vakantieboek te gebruiken als je ook één of meerdere boeken uit de serie gelezen hebt.

Een pluspunt aan dit vakantieboek vind ik de combinatie tussen leestekst en puzzels. Maar de leestekst in dit vakantieboek is niet zomaar een leestekst, maar de lezer kan invloed uitoefenen op het verloop van het verhaal. Regelmatig moet je als lezer zijnde een keuze maken en die keuze bepaalt welke opdracht je uit moet gaan voeren (naar welke pagina je moet gaan voor het vervolg). Persoonlijk zou ik er voor zorgen dat ik alle verhaallijnen een keer lees in het vakantieboek.

De puzzels die in het boek te vinden zijn, zijn van de bekende soort: doolhoven, zoekopdrachten, puzzels en kleuropdrachten. Maar je kunt ook je eigen invulling geven aan het boek door onder andere de vakantiebingo, de bucketlist en de herinneringen over jouw vakantie die je kan opschrijven.

Kortom, het ‘Handboek voor Superhelden – Vakantieboek‘ is een aanrader!

Handboek voor Superhelden – Vakantieboek‘ is een doeboek. Ben je op zoek naar meer doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Handboek voor Superhelden – Vakantieboek
Auteur en illustrator: Elias Våhlund & Agnes Våhlund
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 12,50

Het boek ‘Handboek voor Superhelden – Vakantieboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

2 gedachten over “Handboek voor Superhelden – Vakantieboek”

Reacties zijn gesloten.