Mam, mag ik een tijger?
Leren lezen, Recensies

Mam, mag ik een tijger?

Mam, mag ik een tijger?

Bo heeft al veel gevraagd aan zijn mam.
Maar nog nooit iets wat leeft en eet en kakt.
Hij woont met mam in een groot, oud huis.
Hij heeft al het speelgoed van de wereld, maar geen vrienden.
En zonder vrienden ga je je natuurlijk snel vervelen.
– Uit: ‘Mam, mag ik een tijger?

‘Mam, mag ik een tijger?’ vraagt Bo. Daar moet zijn moeder wel even over nadenken. Om haar zoon blij te maken bestelt ze online een welpje. Eerst is het dier schattig, maar na een maand wordt het groot en wild. Met een kippenboutje lokken Bo en zijn moeder de tijger naar de logeerkamer. Oef! Nu is er eindelijk weer rust in huis… Maar naar een poos is dat saai.

En mag Bo dan nu een olifant? En een giraf? Al gauw woont in elke kamer van het huis een wild beest. Wat nu?

Wat vind ik van dit boek?

Mam, mag ik een tijger?‘ is één van de titels binnen de ‘Op stap’-reeks van Uitgeverij Lannoo. Door de uitgeverij werd ik benaderd om het boek te reviewen, hier ging ik natuurlijk graag op in. In mijn recensie van vandaag deel ik mijn ervaringen met dit boek.

“Leren lezen is een avontuur! Zet voorzichtige stappen of maak grote sprongen. Een reeks leuke verhalen voor jonge lezers, met eenvoudige zinnen en veel illustraties. Om voor te lezen en zelf te lezen.”

Uitgeverij Lannoo over de ‘Op Stap’-boekenreeks

Als je op zoek bent naar een AVI-boek wat fijn te lezen is én ook geschikt is als voorleesboek, dan heb je met ‘Mam, mag ik een tijger?‘ het goede boek te pakken. Als ik dit boek in een paar steekwoorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: grappig, avontuurlijk en een beetje spannend. Ik denk dat kinderen hard zullen moeten lachen bij de gebeurtenissen in dit boek. Daarnaast komen bepaalde elementen in het boek steeds weer terug, dit zorgt voor voorspelbaarheid en kinderen zullen een ‘Oh, oh… wat gaat er nu gebeuren?’-moment ervaren. Ook het verhaal zelf past bij de tijd waarin wij tegenwoordig lezen. Bo wilt iets hebben, zijn moeder kruipt achter de computer op zoek naar websites waar zij het kan bestellen.

Dit boek is ingeschaald bij het AVI-niveau E5 (eind groep 5), persoonlijk denk ik dat kinderen al eerder in dit boek zullen kunnen lezen. Wat prettig is, is dat de pagina’s niet vol staan met tekst, maar dat er ook genoeg ruimte is voor illustraties. Ook zijn sommige woorden in de tekst wat groter gedrukt, dit stoort niet bij het lezen.

Mam, mag ik een tijger?‘ is een boek voor kinderen die hun leesvaardigheid aan het ontwikkelen zijn. Ben je op zoek naar soortgelijke boeken? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Mam, mag ik een tijger?
Auteur: Fran Vanseveren
Illustrator: Julie van Hove
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 12,99

Het boek ‘Mam, mag ik een tijger?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Mam, mag ik een tijger?”

Reacties zijn gesloten.