Fictieboeken, Recensies

Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop

Handboek voor Superhelden - Deel 6 Zonder hoop

Normaal was het altijd heel stil ’s avonds rond deze tijd. De meeste mensen zaten thuis naar het nieuws te kijken. Maar Lisa zag dat er nu heel veel mensen buiten waren.
– Uit: ‘ Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop

Rozenheuvel is in shock. Zeven kinderen zijn er op onverklaarbare wijze verdwenen, zonder een spoor na te laten. De hele stad is in de greep van de angst, de mensen zijn boos op de politie en op het Rode Masker, Imdat zij niet in staat lijken iets te doen. Wat ben je eigenlijk voor superheld, als je de kinderen niet weet te vinden?
Ondertussen stelt Lisa alles in het werk om van Nick, Robert en Max ook superhelden te maken.

Wat vind ik van dit boek?

Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop‘ is alweer het zesde deel in de boekenserie rond Lisa. Ook is deze serie inmiddels een vakantieboek rijk. 
Voor dat je begint met het lezen van dit zesde boek, is het sterk aan te raden om de voorgaande delen ook te lezen. Op deze manier leer je de personages kennen, maar kom je ook meer te weten over het verhaal. Elk nieuw deel is namelijk een vervolg op zijn voorganger. 

Waar in deel één tot en met vier het thema pesten de overhand had, staat vanaf deel 5 het thema samenwerken centraal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit een welkome afwisseling vind. Daarnaast heeft het boek weer een hoop spanning. Na het lezen van dit boek wil je eigenlijk meteen door met het lezen van het volgende deel, omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat; zullen de verdwenen kinderen nog gevonden gaan worden? 

Net als in alle voorgaande delen zijn er veel illustraties te vinden, de boeken in deze serie zijn immers graphic novels: veel illustraties, weinig tekst. De illustraties zijn boeiend om naar te kijken, emoties zijn goed af te lezen en Agnes Våhlund weet de perfecte sfeer te creëren in de illustraties.

Praktische informatie

Titel: Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop
Auteur: Elias Våhlund
Illustrator: Agnes Våhlund
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 12,50

Het boek ‘Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Handboek voor Superhelden – Deel 6 Zonder hoop”

Reacties zijn gesloten.