Doe- en zoekboeken, Recensies

Elmo’s super zoekboek

Elmo s super zoekboek

Terwijl Elmo buiten was, zag hij heel veel dingen met draden. Kun jij ze allemaal vinden?
– Uit: ‘Elmo’s super zoekboek

Zoek mee met Elmo en zijn vrienden!

Elmo heeft prachtige muziek gehoord!
Waar zou die vandaan komen?
Kun jij Elmo helpen om de muziek te vinden?
Ga samen met Elmo op zoek in heel Sesamstraat en geniet onderweg van de mooie muziek!

Wat vind ik van dit boek?

Zoekboeken, ik ben er gek op! Gelukkig mag ik ‘Elmo’s super zoekboek‘ aan mijn boekenplank toevoegen.

In ‘Elmo’s super zoekboek‘ neemt het bekende rode figuur uit Sesamstraat je mee op een zoektocht door heel Sesamstraat. Onderweg kom je nog een hoop andere bekenden tegen: Bert, Ernie, Graaf Tel, Grover, Oscar, Pino, iedereen is van de partij!

De illustraties in het boek zitten vol kleur, maar ogen toch rustig. Er zijn namelijk vooral lichte kleuren gebruikt, waardoor je op je gemak kunt zoeken naar de juiste objecten. Elke pagina is voorzien van een stuk tekst om (voor) te lezen met daarbij zes tot tien objecten om te zoeken op de platen. Sommige objecten zul je al snel kunnen vinden, maar een aantal zijn er goed verstopt! Dit maakt ‘Elmo’s super zoekboek‘ aantrekkelijk voor jong én oud(er). Op de laatste pagina in dit boek vind je nog acht opdrachten, elk bij één van de zoekplaten in het boek. Bij elke opdracht vind je nog een aantal voorwerpen die je op de pagina’s terug kunt vinden. Qua moeilijkheidsgraad zijn deze wat lastigere dan de objecten die op de pagina’s zelf getekend zijn.

Naast dat je dit boek kunt gebruiken op de manier waarvoor het bedoeld is: zoek de objecten die vooraf al bepaald zijn. Kun je ‘Elmo’s super zoekboek‘ ook op allerlei andere manieren gebruiken. Zo kun je als ouder/leerkracht zijnde voorwerpen benoemen die de kinderen moeten zoeken, maar kan het ook andersom: laat een kind/leerling een lijstje met voorwerpen opstellen en ga als ouder/leerkracht op zoek naar deze voorwerpen. Dit werkt natuurlijk ontzettend goed om de woordenschat van de kinderen uit te breiden. Een andere manier hiervoor is bijvoorbeeld om kinderen zoveel mogelijk voorwerpen te laten vinden/aanwijzen/benoemen die beginnen met een bepaalde letter.

Kortom, ‘Elmo’s super zoekboek‘ is een zoekboek wat wat mij betreft bij elk gezin met jonge(re) kinderen in huis zou moeten liggen!

Ben je op zoek naar meer doe- en zoekboeken? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Elmo’s super zoekboek
Auteur: Catherine McCafferty en Brooke Zimmerman
Illustrator: Art Mawhinney
Uitgever: Rubinstein, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Elmo’s super zoekboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.