Leren lezen, Recensies

Mijn tijgeropa

Mijn tijgeropa

wat is er in het tuinhuis? vraag ik
dat is geheim, zegt opa
niemand mag het weten
– Uit: ‘Mijn tijgeropa

ik word geen dokter,
of beroemd,
of baas.
ik word later zoals opa,
een poezen redder,
maar dat is ons geheim!

Wat vind ik van dit boek?

Mijn tijgeropa‘ is één van de titels binnen de ‘Op stap’-reeks van Uitgeverij Lannoo. Eerder gaf ik al mijn mening over Mam, mag ik een tijger?, een andere titel binnen deze reeks.

“Leren lezen is een avontuur! Zet voorzichtige stappen of maak grote sprongen. Een reeks leuke verhalen voor jonge lezers, met eenvoudige zinnen en veel illustraties. Om voor te lezen en zelf te lezen.”

UITGEVERIJ LANNOO OVER DE ‘OP STAP’-BOEKENREEKS

Mijn tijgeropa‘ is een boek voor kinderen die de leesvaardigheid onder de knie hebben en goed zelfstandig eenvoudige woorden kunnen lezen. Hoewel de woordkeuze in boeken voor beginnende lezers beperkt is, is auteur Tanneke Wigersma er toch goed in geslaagd een pakkend verhaal te schrijven. Wat erg prettig is, is dat het verhaal is opgedeeld in allemaal korte hoofdstukken. Elk hoofdstuk beslaat één pagina en heeft dertien regels om te lezen. Elk hoofdstuk heeft ook zijn eigen titel. Hierdoor zal het voor kinderen al snel voelen als een boek voor grote kinderen: ‘Ah, mag ik nog één hoofdstuk lezen?’

Bijna elke pagina in het boek is voorzien van kleurrijke illustraties. De illustraties vullen de tekst mooi aan en zijn prettig om naar te kijken. Een enkele keer is de illustratie pagina-vullend, hierbij is er goed voor gezorgd dat de tekst goed leesbaar is en op een rustige achtergrond staat.

Mijn tijgeropa‘ is een boek voor kinderen die hun leesvaardigheid aan het ontwikkelen zijn. Ben je op zoek naar soortgelijke boeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Mijn tijgeropa
Auteur: Tanneke Wigersma
Illustrator: Sarah van Dongen
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 12,99

Het boek ‘Mijn tijgeropa‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.