Vos en Haas - Uil is een kok
Gastblogger Balou, Leren lezen, Recensies

Vos en Haas – Uil is een kok

Vos en Haas - Uil is een kok

straks komt uil. 
haas wil een taart bakken.
 
maar er is niets in huis.
geen meel. 
geen melk. 
geen ei. 
de kast is leeg! 

– Uit: ‘Vos en Haas- Uil is een kok

uil kookt voor vos en haas. 
hij maakt soep
en saus. 
soep uit een pak! 
en saus uit een pak! 
‘ik kook ook een ei’, zegt hij. 
maar dat gaat niet zo goed.  

Wat vind ik van dit boek?

Vos en Haas- Uil is een kok‘ is een heerlijk leesboek voor kinderen die de letters allemaal kennen. Maar ook samen kun je dit boek heel goed lezen. Door uw kind of leerling hard op te laten lezen kunt u helpen om de leesprestaties te verbeteren. Heeft uw kind of leerling hulp nodig, dan kunt u samen de woorden hakken en plakken of zoemend lezen om extra hulp te bieden. 

Vos en Haas- Uil is een kok‘ is een grappig leesboek dat gaat over hoe je kan koken. Door de korte zinnen is het voor kinderen overzichtelijk om te lezen. De pagina’s staan nog niet vol met lappen tekst én toch is het een leuk verhaal voor de beginnende lezer. 

Aan het einde van het boek staan de recepten beschreven voor het maken van soep en cake. Deze recepten zijn ook zo geschreven dat de kinderen dit zelf of onder begeleiding kunnen lezen.  

Lesidee bij ‘Vos en Haas – Uil is een kok

De recepten achteraan dit boek zijn natuurlijk uitermate geschikt om met de hele klas (of meerdere groepjes) te gaan koken en/of bakken.

Veel lees- en kookplezier!  

Praktische informatie

Titel: Vos en Haas- Uil is een kok
Auteur: Sylvia Vanden Heede
Illustrator: The Tjong-Khing
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 11,99

Het boek ‘Vos en Haas – Uil is een kok‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina