Fictieboeken, Recensies

Het verhaal van de Sneeuwman

Het verhaal van de Sneeuwman
Michael Morpurgo & Robin Shaw
Raymond Briggs

Toen James zijn ogen opendeed, zag hij meteen dat alles ander was, maar hij snapte eerst niet waar dat aan lag. Hij ging rechtop zitten en keek uit het raam. Het was geen dag. Het was geen nacht. En als het al ochtend was, dan was het een heel andere ochtend dan normaal.
– Uit: ‘Het verhaal van de Sneeuwman

Toen begon de Sneeuwman te rennen. Eerst langzaam, maar daarna sneller en sneller. Zo snel dat ze opstegen. James maaide met zijn benen door de lucht! Ze vlogen!

Voor het eerst in 40 jaar wordt het verhaal over James en de Sneeuwman verteld in een 160 pagina’s tellend leesboek. Een van ’s werelds meest geliefde kinderboekenauteurs ontfermde zich over deze versie. Michael Morpurgo scheef meer dan 130 boeken, en won vele prijzen!

Wil je meer boeken lezen over kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Als je op zoek bent naar een boek met prachtige illustraties en een mooi verhaal over Kerstmis en de tradities in een familie, is ‘Het verhaal van de Sneeuwman‘ het boek wat je moet hebben. Wat het lezen van dit boek erg prettig maakt, is dat illustraties en tekst elkaar afwisselen. Daarnaast staat de tekst in een groot en goed leesbaar lettertype, wat het boek ook geschikt maakt om zelf te lezen.

Ook de cover van dit boek is nog even iets om te benoemen. Op de cover is gebruik gemaakt van glimmend, zilverfolie. De sterren, de naam van de auteur en de titel van het boek zijn, zoals op de afbeelding bij deze recensie te zien is, in deze glimmende zilverfolie uitgevoerd. Door deze cover kwam ik al voor het lezen in de kerstsfeer.

Het verhaal van de Sneeuwman‘ is een boek dat in elk huishouden met kinderen hoort te liggen. Ik zie al helemaal voor mij hoe dit boek lekker met het gezin wordt voorgelezen: met zijn allen op de bank, kerstboom erbij, warme chocolademelk mét slagroom en wat lekkers erbij.

Praktische informatie

Titel: Het verhaal van de Sneeuwman
Auteur: Michael Morpurgo
Illustrator: Robin Shaw
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Het verhaal van de Sneeuwman‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.