Prentenboeken, Recensies

Kerstfeest met Beer

Kerstfeest met Beer
Bonn Becker & Kady MacDonald Denton

Op een ijzig koude avond hoorde Beer dat er op zijn voordeur werd geklop-klop-klopt.
Toen hij opendeed, stond muis daar,
klein en grijs en met heldere oogjes.
‘Vrolijk kerstfeest!’ riep Muis.

– Uit: ‘Kerstfeest met Beer

Beer had nog nooit echt kerstfeest gevierd. Maar hij had er wel veel over gelezen. Wanneer zijn vriendje Muis hem overhaalt om dit jaar samen kerst te vieren, weet Beer dan ook tamelijk zeker hoe dat moet. Met kerstverhalen en augurken natuurlijk!

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Hoewel dit alweer het zesde prentenboek is over Beer en Muis, is ‘Kerstfeest met Beer‘ het eerste prentenboek wat ik over ze las.

Het eerste waar ik aangenaam verrast door was, is de schitterende omslag van dit boek. De omslag heeft een sfeervolle uitstraling waardoor je meteen in de kerststemming komt. Ook de overige illustraties in het boek stralen sfeer, warmte en gezelligheid uit. Daarnaast heeft Kady MacDonald Denton Beer en Muis geniaal geïllustreerd. De manier waarop je als lezer de gezichtsuitdrukking van Beer en Muis af kunt lezen is fantastisch en maakt dat je zelfs zonder de tekst te lezen het verhaal van het boek snapt.

Wat ik knap gedaan vindt, is dat auteur Bonny Becker in het verhaal neerzet waar het met kerst om draait. Voor Beer is het genoeg om bij de boom te zitten, te eten en verhalen te vertellen. Voor Muis horen bij kerst toch echt cadeautjes. De discussie die dit tussen Muis en Beer oplevert zal voor vele volwassenen herkenbaar zijn.

Het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van ‘Kerstfeest met Beer‘. Wat mij betreft is dit prentenboek dat uitermate geschikt is om voor te lezen in de aanloop naar de kerstdagen. Het is een boek waar de lezer en luisteraars van genieten. Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Praktische informatie

Titel: Kerstfeest met Beer
Auteur: Bonny Becker
Illustrator: Kady MacDonald Denton
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren (momenteel is dit boek in herdruk. )
Prijs: € 14,95

Het boek ‘Kerstfeest met Beer‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.