Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan
Doe- en zoekboeken, Recensies

Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan

Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan

MISSIECOMMANDANT
Als hoofdastronaut heb jij het in de ruimte voor het zeggen. Lukt het jou naar de maan en terug te reizen door uit de ene gevaarlijke situatie na de andere te ontsnappen? Lanceer jezelf naar bladzijde 120.
– Uit: ‘Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan

Opgepast!

Zodra je dit boek opent begint een buitenaards spannend avontuur. Je hebt drie manieren om NASA te helpen met hun Apollo-missies naar de maan: als commandant, gezagvoerder of bestuurder van de maanlander. Welk pad kies jij? Teken jouw weg door de ruimte en ontmoet beroemde astronauten zoals Neil Armstrong en Katherine Johnson. Wees niet bang om een pagina te scheuren of te vouwen. Je missie kan erdoor slagen of falen!

Bevrijd jezelf uit het boek en vlieg naar de maan!

Wat vind ik van dit boek?

Een escape-room kennen we allemaal wel, maar wist je dat er ook een escape-boek bestaat? ‘Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan‘ is hier het voorbeeld van! Door middel van allerlei vragen en opdrachten moet jij je een weg door dit boek zien te banen. Lees snel mee naar mijn recensie!

Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan‘ onderscheidt zich van andere doeboeken door de vele leesteksten die in dit boek staan. Dit boek is een beetje een kruising tussen een graphic novel en de bekende ‘Wreck this journal’-boeken. In dit boek moet je namelijk tekenen, vouwen en scheuren, maar ook puzzels en opdrachten oplossen. Eén van de leuke dingen aan dit boek is toch wel dat je kris-kras door het boek heen wordt gestuurd. Zoals je kunt lezen in de quote bovenaan deze recensie ga je in een sprong van bladzijde 7 naar bladzijde 120 om vervolgens naar bladzijde 125 gestuurd te worden. Maar geen zorgen, uiteindelijk lees je alle bladzijdes van dit doeboek.

Ik ben fan van het ‘Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan‘-doeboek! Persoonlijk zou ik dit boek aanraden voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar die wel houden van het lezen van een boek op een andere manier.

Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan is een doeboek. Ben je op zoek naar meer doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan
Auteur: Bill Doyle
Illustrator: Sarah Sax
Uitgever: Volt, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Ontsnap uit dit boek! Race naar de maan‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Volt, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.