Nila en het antwoord op echt alles
Fictieboeken, Gastblogger Jo, Recensies

Nila en het antwoord op echt alles

Nila en het antwoord op echt alles

Een meisje van een jaar of tien, bijna elf, dus de kans is groot dat jij Nila Gnudersson bent.” Zo klonk het allemaal vrij logisch. Oké. Waar heb je nog meer antwoord op? “Op bijna alles. Probeer het maar.
– Uit: ‘Nila en het antwoord op echt alles

Nila zit vol vragen. Dan vindt Nila Athena, een apparaatje dat haar antwoord geeft op alles: van de hoofdstad van Mozambique tot de kleur onderbroek van haar vader. Samen met Athena kan Nila haar familie redden, dat weet ze zeker. Maar het bedrijf dat Athena heeft gemaakt, wil haar terug… In een spectaculair en hartverwarmend avontuur leert Nila dat alpaca’s zeker dronken kunnen worden en dat op sommige vragen geen antwoord bestaat. 

Wat vind ik van dit boek?

Met een aantrekkelijke voorkant vol bonte kleuren en grappige tekeningen is ‘Nila en het antwoord op echt alles‘ een magneet voor kinderen vanaf een jaar of negen. Het boek ziet er dik uit, maar leest vlot door de vele tekeningen in het boek, de niet te lange zinnen en het goed leesbare lettertype. Auteur Sam Copeland zet vanaf het begin het personage van Nila gelaagd neer door haar thuissituatie beeldend te beschrijven en je hierdoor leef je vanaf de start mee met het hoofdpersonage. Haar vader praat niet meer sinds haar moeder is overleden en dit gegeven kwam écht binnen bij mij als lezer door de krachtige beschrijving van deze situatie. 

Nila en het antwoord op echt alles

Nila en het antwoord op echt alles‘ is humoristisch bedoeld, helaas deelden mijn dochter Femke en ik deze humor niet echt wat ons leesplezier wat belemmerde. Vooral beste vriend Alan wekte bij ons allebei een gevoel van irritatie op. Gelukkig nam de spanning naar mate het boek vorderde goed toe door de vondst van het oortje Athena. Dit was een goede tegenhanger en uiteindelijk beoordeelden wij dit boek toch met een ruime voldoende. Als uitsmijter staan er tien weetjes over alpaca’s in het boek, zo zijn er tweeentwintig verschillende kleuren alpaca’s. Dit geeft het boek een verrassende afsluiting. 

Praktische informatie

Titel: Nila en het antwoord op echt alles
Auteur: Sam Copeland, vertaald door Maria Postema
Illustrator: Sarah Horne
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Nila en het antwoord op echt alles‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Een gedachte over “Nila en het antwoord op echt alles”

Reacties zijn gesloten.