Fictieboeken, Recensies

Juf, ik ken een mop!

De schoolbel is al lang gegaan.
Dan komt Pien eindelijk de klas binnen.
‘Je bent veel te laat, Pien,’ zegt de juf.
‘Nee hoor,’ zegt Pien.
‘Het is nooit te laat om iets te leren.
Dat vertelde u gisteren zelf.’

Juf, ik ken een mop! is een dun boekje waarin allemaal moppen, raadseltjes en korte verhaaltjes staan die gaan over juffen, meesters, rekenen, geschiedenis, taal, rapporten en nog veel meer. Kortom: een moppenboekje over het onderwerp school.

Wat vond ik van dit boek?
Dit was een leuk boekje om tussendoor te lezen. Omdat het boekje ongeveer dertig bladzijden bevat, heb je het boekje snel uit. Wat ik leuk vond om te lezen is dat er ook al wat oudere grapjes in staan welke ik nog ken uit mijn basisschooltijd. Daarnaast staan er ook een boel nieuwe grapjes in.

Moppenboeken zijn ideaal voor kinderen die niet houden van het lezen van lange verhalen of daar niet de concentratie voor hebben. Deze korte verhaaltjes/moppen zijn erg geschikt voor een kinderen met een korte concentratieboog om dat de mopjes variëren in lengte van een aantal regels tot een bladzijde lang. Dit moppenboekje is geschreven op het niveau van kinderen in groep vijf, dus voor kinderen die acht jaar oud zijn. Natuurlijk is dit moppenboekje ook geschikt voor jongere lezers die al op het niveau van groep 5 (AVI M5) lezen.

Dit boek heb ik gelezen via de Vakantiebieb. De Vakantiebieb is een app die iedereen in Nederland gratis op zijn telefoon of tablet kan installeren. Je kunt dat kiezen uit dertig kinder- en volwassenboeken die je gratis mag lezen. De Vakantiebieb-App is beschikbaar van 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2018.

Titel: Juf, ik ken een mop!
Schrijver: Jolanda Horsten
Illustrator: Andrea Kruis
Uitgeverij: Uitgeverij Zwijssen
Prijs: € 9,00