Prentenboeken, Recensies

Kikker en een heel bijzondere dag

Kikker zat aan het ontbijt. Dit wordt een heel bijzondere dag, dacht hij opgewekt. Haas had het gisteren nog gezegd. Maar wat er zo bijzonder aan was, dat wist Kikker niet.

In Kikker en een heel bijzondere dag beleeft, zoals de titel van het boek al verklapt, Kikker een heel bijzondere dag. Maar Kikker weet eigenlijk helemaal niet wat er zo bijzonder is aan deze dag. Hij gaat naar buiten op zoek naar dat ene bijzondere ding, hij vraagt het aan Eend, Varkentje, Rat en gaat het vragen bij het huis van Haas. Maar niemand kan hem vertellen wat er zo bijzonder is aan vandaag. Zal hij uiteindelijk te weten komen waarom deze dag zo bijzonder is?

Kikker is in prentenboekenland een bekend personage. Er zijn vele boeken met Kikker in de hoofdrol uitgebracht. Kikker is een groene kikker en heeft de beste vrienden van de hele wereld. Soms vergeet Kikker zijn verjaardag wel eens en hij kan ook nog niet kezen. Kikker kan wel de allermooiste tekeningen maken, heel hoog springen en hij kan heel ver zwemmen om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Hij houdt van avontuur, maar is het gelukkigst in zijn fijne eigen huisje aan de rivier.

Wat vond ik van dit boek?
Ik houd van Kikker en al zijn prentenboeken. Ik was dan ook blij dat ik in de Vakantiebieb een prentenboek van Kikker zag staan. De illustraties in dit boek zijn erg mooi. Zodra je het boek opent, zie je op de schutbladen een twee pagina’s-vullende illustratie waarop je Kikker in het gras ziet. Op de schutbladen en op alle andere pagina’s in het boek worden mooie, duidelijke, overzichtelijke en sfeervolle illustraties gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van helderen kleuren en er wordt niet te veel poespas bijgetekend. De illustraties zijn door het kleurgebruik en de duidelijkheid erg aantrekkelijk voor jonge kinderen. 
Ook het verhaal van Kikker is interessant voor jonge kinderen. Er gebeurt iets spannends en het loopt goed af. Ik zie al helemaal voor mij hoe je dit boek kan voorlezen en tussendoor ook vragen stelt aan de kinderen. Hoe denken zij dat dit verhaal gaat aflopen? Wie zal Kikker kunnen helpen? Heb je zelf wel eens een bijzondere dag meegemaakt?

Kortom, dit boek is een aanrader en eigenlijk zou dit boek (of een ander boek van Kikker) in elk klaslokaal of in elk huis te vinden moeten zijn.

Dit boek heb ik gelezen via de Vakantiebieb. De Vakantiebieb is een app die iedereen in Nederland gratis op zijn telefoon of tablet kan installeren. Je kunt dat kiezen uit dertig kinder- en volwassenboeken die je gratis mag lezen. De Vakantiebiet-App is beschikbaar van 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2018.

Titel: Kikker en een heel bijzondere dag
Schrijver: Max Velthuijs
Illustrator: Max Velthuijs
Uitgeverij: Uitgeverij Leopold
Prijs: € 14,99