Fictieboeken, Recensies

Hartenstorm

Hartenstorm

Gisteren hadden we sportdag op school. Toen is er iets ongelooflijks gebeurd! Storm uit mijn klas zag mij de 400m hardlopen winnen. Na afloop kwam hij naar de meisjes toe. Steeds als hij iets zei keek hij bijna alleen maar naar mij.
– Uit: ‘Hartenstorm

Viola is verliefd op Storm, en Storm is verliefd op Viola, maar dat weten ze niet van elkaar. Twijfel houd hen wakker? Wat als hij voor de ander kiest? Wat als zij hem laat vallen? Ze zeggen de verkeerde dingen. En tot overmaat van ramp kust Storm het verkeerde meisje.

Hartenstorm‘ is een omkeerbaar stripverhaal over verliefd zijn en liefdesverdriet.

Ben je op zoek naar meer boeken over de liefde en vriendschap? Kijk dan eens naar deze recensies.

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik dit boek als recensie-exemplaar binnenkreeg, wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten en heel eerlijk? Hij verdween op mijn recensiestapel, maar kwam steeds verder naar onderen te liggen. Nu we vanwege de Corona-maatregelen thuiszitten, heb ik toch eens de tijd genomen om dit boek te lezen en uiteindelijk viel het mij niks tegen.

Het idee van het omkeerboek vind ik heel leuk bedacht, zeker voor de doelgroep 13-15 jaar is een dergelijk boek nog niet vaak uitgebracht. Daarnaast past het onderwerp ook goed bij de doelgroep. Wat ik een pluspunt vind, is dat strips, dagboekpagina’s en paginagrote illustraties worden afgewisseld. Daarnaast staat er ook nog informatieve gedeeltes in het boek. Wel denk ik dat dit boek meer geschikt is voor meisjes dan voor jongens. Dit door de meisjesachtige illustraties en omdat jongens in het algemeen niet graag lezen over verliefdheid.

Praktische informatie

Titel: Hartenstorm
Auteur: Annette Herzog
Illustrator: Katrine Clante, Rasmus Bregnhøi
Uitgever: Querido
Prijs: € 17,50

Het boek ‘Hartenstorm‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!