Non-fictie boeken, Recensies

Leve de kroon!

Leve de kroon!

Charlotte was zeventien en smoorverliefd. Ze trouwde met de liefde van haar leven, Maximiliaan van Oostenrijk, en het kersverse paar verhuisde naar Italië. Maar… Maximiliaan bleef een losbol. Vrouwen, feesten… Hij ging ook na zijn huwelijk gewoon door met zijn oude leventje.
– Uit: ‘Leve de kroon!

In ‘Leve de kroon!‘ gaat het over prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen in alle soorten en maten. De ene gruwelijk en gemeen, de andere hartveroverend en hartbrekend en nog weer een andere ziek van jaloezie. Vandaag de dag pakken koninklijke hoogheden het (gelukkig!) meestal anders aan. Maar hoe ziet een dag in het leven van zo’n koning of prinses er eigenlijk uit?
Dat en nog veel meer kom je te weten in dit boek!

Wat vind ik van dit boek?

Koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen. Alle kinderen hebben het er wel eens over. Meestal over de bekende, recente koningen en koninginnen. Maar kennen ze ook de regenten van langer geleden? In dit boek komen de kinderen een heleboel te weten over allemaal keizers, prinsen, prinsessen, sultans, koningen en koninginnen.

Het boek is verdeeld in tien onderdelen: ‘Sterke vrouwen/girlpower’, ‘Waanzinnig en paranoïde’, ‘Bijzondere uiterlijke kenmerken en kleding’, ‘Opvallende recordhouders’, ‘Bizarre sterfgevallen’, ‘Gekke geldkwesties’, ‘Merkwaardige dubbellevens’, ‘Gruwelijk en wreed’, ‘Beruchte feesten en feestbeesten’ en ‘Alles wat je altijd al wilde weten over koninklijke hoogheden’. Elk onderdeel bevat weer meerdere korte verhalen over koninklijke hoogheden. Het ene verhaal is nog grappiger dan de ander, de ander nog gruwelijker dan zijn voorganger. De verhalen zijn humoristisch en vlot geschreven. Nadat je één verhaal hebt gelezen, ben je benieuwd naar de volgende en vlieg je door het boek heen.

Doordat de verhalen allemaal aan de korte kant zijn, leent dit boek zich ook perfect als voorleesboek of als boek voor kinderen die niet zo van lezen houden. Door de korte verhalen kun je op ieder gewenst moment stoppen en later weer verder gaan.

Ben je benieuwd naar dit boek? Hieronder kun je een stukje van het boek inkijken:

Benieuwd naar meer verhalen over het koninklijk huis? Kijk dan eens naar deze recensies.

Praktische informatie

Titel: Leve de kroon!
Auteur: Sara Devos
Illustrator: Wendy Panders
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 16,99

/p>

Het boek ‘Leve de kroon!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.