De Gorgels Doeboek
Doe- en zoekboeken, Recensies

De Gorgels Doeboek

De Gorgels Doeboek

Berggorgel & Kotsbalger Quiz
Heb jij ze alle 8 goed?
Makkeliedamdam!

– Uit: ‘De Gorgels Doeboek

Joebelabambam!

Aan de slag met het grote doeboek van de Gorgels!
– Maak de engste Brutelaar
– Leer hoe je een eigen Gorgel tekent
– Knutsel een Gorgelhol
– Check je Gorgelkennis
– Zoek de verschillen met jouw superogen
– Kleur, schrijf, los rebussen en doolhoven op
En nog veel meer, of-niet-of-wel!

Veel plezier met de Gorgels!

Wat vind ik van dit boek?

De Gorgels, Jochem Myjer had er zijn doorbraak als auteur mee in 2015 en inmiddels wordt het Gorge-imperium steeds verder uitgebreid. Het ‘De Gorgels Doeboek‘ kon dan ook niet uitblijven. Hoewel ik zelf lang niet alles van de Gorgels in huis heb (alleen het eerste en tweede boek), was ik toch erg benieuwd naar het ‘De Gorgels Doeboek‘.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: wil je goed met het ‘De Gorgels Doeboek‘ uit de voeten kunnen, dan is enige kennis van de Gorgels wel heel fijn! Je moet namelijk op zoek naar bepaalde soorten Gorgels, dan moet je als lezer wel weten welke soorten er bestaan en hoe ze eruit zien, anders is deze pagina niet op te lossen. En zo zijn er veel meer vragen en opdrachten waarbij je bijna een Gorgel-expert moet zijn! Persoonlijk was het voor mij, met twee gelezen Gorgelboeken, best lastig om alle opdrachten uit te kunnen voeren.

Wat ik een leuke toevoeging aan dit boek vind, zijn de eerste twee pagina’s waarop auteur Jochem Myjer en illustrator Rick de Haas zich persoonlijk aan je voorstellen. Dit doen ze in steekwoorden en kernzinnen én met een persoonlijk stukje tekst over hun liefde voor de Gorgels. Dit maakt dit doeboek nét iets specialer dan alle andere doeboeken die ik tot nu toe gelezen heb.

Als ik een leeftijd zou moeten koppelen aan het ‘De Gorgels Doeboek‘, zou ik dit boek aanraden aan kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

Wat voor de volwassenen een fijne toevoeging is aan dit boek, zijn de antwoorden die achteraan te vinden zijn. Als ik een kleine tip mag geven: snijd deze pagina’s er voorzichtig uit, vroeger ging ik namelijk gelijk opzoek naar de antwoorden en dan had ik mijn doeboeken erg snel uit!

De Gorgels Doeboek‘ is een doeboek. Ben je op zoek naar meer doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: De Gorgels Doeboek
Auteur: Jochem Myjer
Illustrator: Rick de Haas
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 10,99

Het boek ‘De Gorgels Doeboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, onderdeel van WPG Media, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.