Prentenboeken

Nellie & Cezar – De vier seizoenen

‘Kijk Cezar, het heeft vannacht gesneeuwd. Ik wil naar buiten. Dan gaan we met ons sleetje naar de heuvel in het bos.’ (winter)

‘Ik zie een tulp!’ roept Nellie. ‘Hoi, de lente is gekomen! Een rode tulp, een gele tulp, een krokus, een narcis…’ (lente)

‘Wat een heerlijk zomerweertje! Kom, dan gaan we naar het meertje.’ Zo gezegd, zo gedaan. Nellie trekt haar zwempak aan, Cezar zwemt liever in zijn blootje. (zomer)

‘Wat een weertje’, zucht Cezar. Hij wilt graag buiten spelen, maar Nellie schudt haar hoofd. Ze zegt: Het regent pijpenstelen.’ (herfst)


Het boek ‘Nellie & Cezar – De vier seizoenen’ gaat over de avonturen die Nellie en Cezar in de vier verschillende seizoenen beleven. Nellie en Cezar zijn een muis en een kikker en zijn de beste vriendjes. In dit boek gaan ze sleetje rijden en sneeuwpoppen maken in de winter, bloemen plukken, kamperen en picknicken in de lente, bootje varen en zwemmen in de zomer en schuilen voor de storm, bladeren bij elkaar vegen en thee drinken in de herfst.

Wat het (voor)lezen van dit boek erg leuk maakt, is dat de verhalen op rijm geschreven zijn. In elk van de vier verhalen is weer een andere manier van rijmen toegepast. Dit maakt het voor de (voor)lezer toch steeds weer een verrassing hoe de verhalen en de zinnen zullen verlopen. Jongere kinderen kunnen de zinnen in het boekje aanvullen en oefenen met het rijmen van woorden.

Titel: Nellie & Cezar – De vier seizoenen
Schrijver: Bette Westera
Illustrator: Ingrid Godon
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Nellie & Cezar – De vier seizoenen’ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!