Fictieboeken, Recensies

Fortnite #1 Het spel begint

Hij keek naar zijn handen en zijn adem stokte in zijn keel. Het leek of ze onzichtbaar werden. Erger nog, het leek of ze zijn computerscherm in werden gezogen. Het voelde alsof zijn lichaam aan het vallen was, hoewel zijn gezicht steeds dichter bij het scherm kwam. Net toen hij dacht dat hij zou gaan overgeven, werd alles zwart.

Fortnite #1 – Het spel begint gaat over Grey. Aan het begin van de zomervakantie wordt Grey in een gehackte virtual reality-versie van het spel Fortnite Battle Royale gezogen. Samen met honderd andere spelers moet hij in deze wereld strijden om een plek in de top vijf aan het einde van het seizoen. Als dat is gelukt, mag hij naar huis. Zo niet, dan zit hij nog twee maanden langer vast om het opnieuw te proberen. In het boek lees je hoe het Grey vergaat in zijn strijd naar de top. Je leest hoe hij in een team terechtkomt en tegen welke problemen hij aan gaat lopen. Zou hij last krijgen van heimwee? Hoe sterk zal zijn team zijn? Gaat het lukken om in de top vijf van het spel te komen?

In mijn groep 6 van vorig schooljaar en in mijn groep 8 van dit jaar zit een grote groep leerlingen die helemaal fan zijn van het spel Fortnite. Toen deze leerlingen zagen dat ik dit boek aan het lezen was, kwamen zij af en aan aan mij vragen hoever ik al in het boek was en of zij hem na mij mochten lezen.

Hoewel ik zelf helemaal niet van gamen houd, werd ik toch wel blij van dit boek. Ik vond het erg leuk om in de wereld van Fortnite te duiken en meer over dit spel en deze wereld te weten te komen. Ik vind het boek een aanrader voor kinderen die Fortnite spelen. Het is namelijk wel prettiger lezen als je enigszins kennis hebt van Fortnite en de termen die bij het spel horen, enkele van deze termen zijn: shield, skins, pickaxe, health, feed en loot. Ik heb een aantal keer leerlingen uit mijn klas om uitleg moeten vragen over de begrippen in het boek.

Inmiddels zijn er drie delen in deze serie over Fortnite. Afgelopen maand is het tweede deel in deze serie ‘Fortnite #2 – Het gevecht gaat door’ verschenen en in maart 2019 verschijnt het derde deel ‘Fortnite #3 – Het eindspel’.

Ben je enthousiast geworden over dit boek en wil je het boek zelf aanschaffen? Dan kan in de boekwinkel bij jou in de buurt of via onderstaande link:

Het boek ‘Fortnite #1 – Het spel begint’ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!