Non-fictie boeken, Recensies

Zomaar een dag bij zomaar een vijver

Zomaar een dag, bij zomaar een vijver

Op zomaar een dag, bij zomaar een vijver, in zomaar een lente, kropen zomaar wat dieren uit hun ei.
– Uit: ‘Zomaar een dag, bij zomaar een vijver

Open dit boek, kijk tussen het riet en verwonder je over al wat vliegt, zwemt kruipt en opgroeit bij de poel. Ontdek hoe een schildpad uit het ei komt en hoe een libel vleugels krijgt.

Via deze link kun je het boek inkijken. Ben je benieuwd naar mijn mening van dit boek? Scrol dan snel verder.

Wat vind ik van dit boek?

Bibi Dumon Tak staat in kinderboekenland bekend als een auteur die non-fictie boeken schrijft, informatieboeken dus. Hierbij specificeert zij zich in de natuur. Ook ‘Zomaar een dag, bij zomaar een vijver‘ is hier weer een mooie aanvulling op, maar net iets anders dan anders. Ja, dit boek is een boek over de natuur. Nee, dit is geen informatieboek maar echt een prentenboek met een verhaal erin. Wel bevat het verhaal een hoop leerzame feiten.

Dit boek is gebaseerd op de handgemaakte beelden van de animatiefilm ‘Hallo Wereld!’, gemaakt en geregisseerd door Anne-Lise Koehler en Eric Serre. En wat een bijzondere techniek hebben zij gebruikt om de hun beelden te creëren. Er is veelal gebruik gemaakt van papier-maché, stof en natuurlijke materialen. Hierdoor zijn de beelden een feest om naar te kijken. Ze hebben de composities binnen de afbeeldingen zo gemaakt dat het onderwerp er echt lijkt uit te springen, de dieren lijken haast levensecht!

Het boek heeft een prettige opzet: de beelden die steeds twee pagina’s beslaan bevatten veelal donkere kleuren en de tekst springt met witte letters mooi op uit de achtergrond. De tekst heeft een prettig lettertype om te lezen en is een mooie aanvulling op wat er op de beelden te zien is. De tekst vertelt meer dan de beelden. Persoonlijk zou ik veel aandacht aan de beelden schenken omdat deze zo bijzonder zijn.

Ben je op zoek naar meer boeken van Bibi Dumon Tak? Kijk dan eens naar Dromers of Winterdieren.

Praktische informatie

Titel: Zomaar een dag, bij zomaar een vijver
Auteur: Bibi Dumon Tak
Illustrator: Anne-Lise Koehler en Eric Serre
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Zomaar een dag, bij zomaar een vijver‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Zomaar een dag bij zomaar een vijver”

Reacties zijn gesloten.