Gastblogger Jo, Non-fictie boeken, Recensies

Wow! – Mensapen

Wow! - Mensapen

Als mensen een chimpansee nadoen, maken ze vaak het geluid ‘a-a-oe oe’. Maar dat is niet de enige herrie die chimpansees maken. Ze kennen wel dertig roepgeluiden en andere chimpansees weten precies wat die betekenen.
– Uit: ‘Wow! – Mensapen

Van alle dieren staan mensapen het dichtst bij de mens. Ze zijn erg slim, bedenken overal oplossingen voor en lachen en huilen zelfs mee met familie en vrienden! Doordat mensapen zo op mensen lijken, vertelt dit boek ons meteen ook heel veel over onszelf.  

Wat vind ik van dit boek?

Wow! – Mensapen‘ is een informatief boek dat vol staat met prachtige foto’s van apen. De foto’s zijn passend bij de aangeboden informatie, waardoor dit meer gaat leven bij de kinderen en zij hier een duidelijk beeld bij krijgen. Zo leer je dat bij de bonobo’s de vrouwtjes de baas zijn. Als een mannelijke aap dominant dreigt te worden geven ze hem extra veel liefde en knuffels wat het dominante gedrag doet verdwijnen. Hier kunnen de huidige wereldleiders een goed voorbeeld aan nemen.  

Wow! Mensapen

Dit boek is perfect geschikt voor een kind dat veel interesse heeft in de natuur en in apen specifiek of voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk. Achterin het boek staat een handige index om direct bij je favoriete aap of onderwerp te belanden.

Kortom: ‘Wow! – Mensapen‘ is een leuk boek om je apenkennis wat bij te schaven!  

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Wow! – Mensapen
Auteur en illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 22,95

Het boek ‘Wow! – Mensapen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.