Fictieboeken, Recensies

Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Ineens zag Wombat iets schitteren in de zon.
Op de stoep, links van hem.
Rechts voor jou.
Links voor hem.
‘Een munt!’ riep Wombat.
‘Een blinkende nieuwe dollarmunt!’

uit: Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Wombat & Vos

De naam Terry Denton ken je vast en zeker van de ‘Waanzinnige Boomhut’-serie. Door die serie is hij namelijk wereldberoemd geworden. Terry Denton is verantwoordelijk voor de illustraties in dat boek. Maar Terry Denton kan meer dan alleen tekenen. Hij is ook nog eens een fantastische schrijver. ‘Wombat & Vos – Avonturen in de stad‘ is het eerste boek van hem dat in Europa, en dus ook in Nederland, verschenen is.

Wombat & Vos – Avonturen in de stad‘ gaat over de avonturen die Wombat en Vos beleven. Naast Wombat en Vos verschijnen Krok, de Vijf Apen, Borstelrat en de Zusjes Nijlpaard ook regelmatig in de avonturen. Op de eerste twee pagina’s van het boek worden de hoofdpersonen aan de lezer voorgesteld. Er wordt verteld waar je ze aan kan herkennen, waar de personen van houden en waar ze niet van houden.

Het boek is opgedeeld in drie verhalen die ook afzonderlijk van elkaar prima te lezen zijn. In alle verhalen wisselen tekst en illustraties elkaar af. Dit maakt het lezen leuk, want er is steeds weer iets anders om naar te kijken. Ook wordt er in de tekst gewerkt met verschillende lettergroottes en worden er soms zinnen dikgedrukt. Hierdoor krijgt het boek een wat speelsere uitstraling. Mijns inziens past dit ook goed bij de doelgroep waarvoor dit boek bedoeld is. Dit boek is aan te raden voor kinderen vanaf een jaar of 7. Voorwaarde hiervoor is wel dat de kinderen het lezen goed beheersen. Daarnaast leent dit boek zich er ook goed voor om voorgelezen te worden.

Titel: Wombat & Vos – Avonturen in de stad
Auteur: Terry Denton (vertaald door Tjibbe Veldkamp)
Illustator: Terry Denton
Uitgever: Uitgeverij Condor
Prijs: € 12,50

Het boek ‘Wombat & Vos – Avonturen in de stad‘ heb ik als recensie-exemplaar toegestuurd gekregen door Uitgeverij Condor. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.