Prentenboeken, Recensies

Winterpret

Winterpret

Maar de sneeuwbal is veel te zwaar…
Kun jij hen helpen? Kantel het boek naar rechts en sla de bladzijde om.
– Uit: ‘Winterpret

Vos, Muis, Wasbeer en Uil spelen in de sneeuw. Ze willen een sneeuwpop maken, boven op een berg. Maar… zo’n grote sneeuwbal is best zwaar. Help jij hen om de bal naar boven te rollen?

Op zoek naar meer boeken waarin de seizoenen centraal staan? Kijk dan eens naar deze titels.

Wat vind ik van dit boek?

Winterpret‘ is een winters en interactief prentenboek geschikt voor de jongste lezertjes. Dit boek zit vol bewegingen die je uit kan voeren met je kleintje op schoot: omhoog, omlaag, kantelen en ga zo maar door. Een hoop pret en hardop gelach zijn gegarandeerd bij het voorlezen van dit boek.

Anita Bijsterbosch heeft met dit prentenboek een pareltje gecreëerd wat een mooie, winterse sfeer schetst. De illustraties sluiten aan bij het verhaal dat wordt verteld en zijn een plaatje om naar te kijken. Wanneer het verhaal voor uw zoon/dochter/leerling te lang duurt, is het natuurlijk ook mogelijk om alleen een aantal details van de prenten te benoemen en de bewegingen uit te voeren.

De leeftijdsindicatie bij dit boek geeft aan dat ‘Winterpret‘ geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar oud, maar mijn ervaring is dat ook voor jongere kinderen dit boek al geschikt is. Vorig jaar heb ik dit boek voorgelezen aan mijn dochtertje van toen 4 maanden oud, en toen was het al een succes en ook dit jaar heb ik hem er al regelmatig bij mogen maken.

Het moge duidelijk zijn; ‘Winterpret‘ is een aanrader!

Praktische informatie

Titel: Winterpret
Auteur en illustrator: Anita Bijsterbosch
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Winterpret‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.