Fictieboeken, Gastblogger Jo, Recensies

Weet je wat ik worden wil…

Kinderboekenweek 2021 Thematitels Weet je wat ik worden wil...

Nog diezelfde middag kocht mevrouw Von Zwieten een glimmende zwarte vleugel en liet hem per expresse thuisbezorgen. Daarna belde ze de beste en duurste pianoleraar van de stad. ‘Spreek ik met Harry Sonato?’ vroeg ze.
‘Zeker.’
‘Ik denk dat ik een wonderkind heb. Kunt u onmiddellijk komen?’
‘Alle moeders hebben wonderkinderen, mevrouw’ antwoordde meneer Sonato.
‘Ik betaal u dubbel’ zei mevrouw Von Zwieten.
‘Mevrouw, ik…’
‘Driedubbel!’
– Uit: ‘Weet je wat ik worden wil…

Wat als je nou niet de pianovirtuoos bent waar je moeder zo op hoopte? Of gifmenger wilt worden, maar je ouders en je juf dat helemaal geen goed idee vinden? Of als je superonhandig bent en iedereen je maar vertelt wat je vooral niet moet worden? Of eigenlijk gewoon nog helemaal niet wilt nadenken over wat je wilt worden?

In ‘Weet je wat ik worden wil…‘ lees je de leukste verhalen over beroepen waar je nog nooit van had gehoord, over toekomstplannen waar je ouders blij van worden (of juist niet) en over later worden waar je nu van droomt. 

Wat vind ik van dit boek?

Weet je wat ik worden wil...

De verhalenbundel ‘Weet je wat ik worden wil…‘ is een allemansvriend, door de diversiteit van verhalen zit er voor elk kind wel een leuk verhaal in dit boek. Door de bijpassende, gezellige illustraties die allemaal door Iris Boter zijn gemaakt ontstaat er eenheid in het boek, een slimme keuze.

De verhalen duren tussen de 15 en 20 minuten wat de spanningsboog van de meeste kinderen precies omvat en bieden een perfecte kapstok voor een leuk gesprek. Zo is er een verhaal van Arend van Dam over Mien van Bree een vrouwelijke wielrenster die een eigen wielerclub oprichten en mee deed aan wedstrijden, een prachtig verhaal over emancipatie.

Weet je wat ik worden wil...

Mijn favoriete verhaal was van Janneke Schotveld over een jongen die door zijn moeder als pianotalent wordt gezien, maar dit niet blijkt te zijn. Een grappig geschreven verhaal, met een mooie boodschap. 

Praktische informatie

Titel: Weet je wat ik worden wil…
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Van Goor, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Weet je wat ik worden wil…‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.