Prentenboeken, Recensies

Wat rijmt er op stoep…?

Wat rijmt er op stoep...? 
Harmen van Straaten

Snel rent Thomas achter hem aan.
Om de hoek ziet hij twee vrouwen staan.
Ze beginnen meteen keihard te gillen.
Allebei hebben ze dikke vette…

– uit ‘Wat rijmt er op stoep…?’

In ‘Wat rijmt er op stoep…?‘ wordt de oma van Thomas heel veel jaar. Thomas heeft al een cadeau voor oma, maar hij denkt nog na over een versje voor erbij. Terwijl Thomas over straat naar zijn oma loopt, denkt hij na. Maar wat hij daar allemaal ziet?! Een hond met snoep, twee dames, een schilder, een ijscokar, de brandweermannen, de bakker en nog veel meer.

Harmen van Straaten zet de lezer steeds op het verkeerde been. De lezer kan de zinnen in het boek steeds aanvullen, maar het is steeds niet het woord wat je denkt. Als je al kijkt naar het stukje tekst bovenaan deze recensie, zal je denken dat het woord op de puntjes billen moet zijn. Maar zodra je de bladzijde omslaat en verder leest, merk je dat billen niet het juiste woord is. Keer op keer trap je er als lezer steeds weer in. Dit zorgt voor de nodige lachmomenten.

Wat rijmt er op stoep…?‘ zal een succesnummer zijn als je het voorleest aan kinderen. Ik zie nu al voor mij hoe de kinderen de woorden raden die op de puntjes moeten staan en dat steeds verkeerd denken. Juist omdat kinderen worden uitgedaagd om de ‘verboden woorden’ te zeggen, zullen ze er des te meer van genieten en om moeten lachen.

Praktische informatie

Titel: Wat rijmt er op stoep…?
Auteur: Harmen van Straaten
Uitgeverij: Leopold
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Wat rijmt er op stoep…?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer prentenboeken lezen? Kijk dan eens naar deze recensies.