Fictieboeken, Recensies

Warrior Cats – De wildernis in

Warrior Cats - De wildernis in

Vuurpoot ging op weg terug naar de droge bedding. Hij dacht aan die ogen die brandden in het duister van het SchaduwClanterritorium.
Plotseling ving hij een zwakke geur op in de bries.
Een vreemdeling! Misschien die SchaduwClankrijger…
– Uit: ‘Warrior Cats – De wildernis in

Al eeuwenlang delen vier wilde kastenclans het woud volgens de regels die door hun voorouders zijn vastgesteld. Maar de DonderClan verkeert in groot gevaar, als de Schaduwclan zich niet langer aan die regels houdt en het hele woud wil overheersen. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden…

Dan verschijnt ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de Clans…

Wat vind ik van dit boek?

Warrior Cats – De wildernis in‘ was weer eens een boek waar ik mij echt door de eerste hoofdstukken heen heb moeten worstelen. Dit boek lag denk ik al zeker een jaar op mijn recensiestapel, maar elke keer als ik in het boek begon, kwam ik niet verder dan bladzijde één. Afgelopen meivakantie gaf ik mijzelf een schop onder de kont en ben ik eens goed voor, en met, dit boek gaan zitten. De eerste drie hoofdstukken las ik zelfs met behulp van Storytel, gelukkig kwam ik toen meer en meer in het verhaal en uiteindelijk heb ik dit boek vol nieuwsgierigheid en spanning gelezen.

De eerste pagina’s in ‘Warrior Cats – De wildernis in‘ worden gebruikt om een overzicht te geven van de Clans, je ziet dan als lezer welke katten er tot een Clan behoren met daarbij een korte omschrijving. Dit was erg prettig, tussen het lezen door heb ik regelmatig naar deze pagina’s teruggebladerd om even te kijke hoe het ook alweer zat met al die Clans. Het verhaal is prettig geschreven en leest erg vlot, voor je het weet is er weer een hoofdstuk voorbij en wil je door met de volgende. Er zit een behoorlijk spannende opbouw in de hoofdstukken en ook het einde van het boek is spannend, het liefst zou je meteen het tweede boek in de winkel gaan scoren om verder te lezen.

Warrior Cats – De wildernis in‘ is geschikt om te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, maar ook voor jongeren en volwassenen is dit boek een aanrader!

Wil je meer weten over deze boekenserie? Neem dan eens een kijkje op de bijbehorende website!

Praktische informatie

Titel: Warrior Cats – De wildernis in
Auteur: Erin Hunter, vertaald door Huberte Vriesendorp
Illustrator: Michael Vincent
Uitgever: Fantoom, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Warrior Cats – De wildernis in‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Fantoom, onderdeel van Baeckens Books, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Warrior Cats – De wildernis in”

Reacties zijn gesloten.